MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Noul designer BALMAIN: Olivier Rousteing

Pe 6 aprilie, Christophe Decarnin îşi anunţa retragerea de la biroul de creaţie al casei Balmain. Rumorile au curs firesc; toată lumea a început să facă pronosticuri în legătură cu designerul care urma să-i ia locul celui care a readus brandul Balmain în actualitate în ultimii ani. Prima vizată a fost Melanie Ward, stilista care a lucrat pentru Helmut Lang şi care a fost adusă la Balmain pentru prezentarea colecţiei toamnă-iarnă 2011/2012. A fost prezentarea ultimei colecţii realizate de Decarnin, la care designerul a fost absent. La acea vreme s-a vehiculat faptul că absenţa lui Decarnin a fost determinată de venirea doamnei Ward la Balmain, după ce, câteva sezoane designerul a colaborat pentru styling-ul colecţiei cu buna lui prietenă Emmanuelle Alt.

Olivier Rousteing este noul director de creaţie al casei Balmain. Acesta a fost prezentat pe 26 aprilie, după aproape trei săptămâni de la retragerea lui Christophe Decarnin.

Olivier Rousteing lucrează la Balmain din 2009 şi face parte din asistenţii lui Decarnin care coordonau linia feminină în studioul de creaţie al casei. Rousteing este francez, a crescut laBordeauxşi are o diplomă obţinută la şcoala parisiană de modă ESMOD. Înainte de a veni la Balmain, designerul a petrecut cinci ani la Roberto Cavalli, unde s-a familiarizat cu stilul glamour cu influenţe rock, care a devenit emblema Balmain în ultimii ani.

Prima colecţie semnată Olivier Rousteing va fi cea pentru primăvara lui 2012.

Foto : Karim Sadli
balmain.com 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: