MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Rochia de mireasa a Printesei Catherine

S-a discutat mult despre rochia celei care cu ceva timp în urmă a devenit Prinţesa Catherine, ducesă de Cambridge. A fost suficient să o zărim pe Sarah Burton, designerul casei Alexander McQueen, aranjând trena miresei la intrarea în maşina oficiala, ca să ne dăm seama că speculaţiile lumii întregi s-au adeverit. Prinţesa Catherine a fost înveşmântată la nunta de poveste într-o superbă rochie semnată Alexander McQueen. Fosta domnişoară Middleton a ales casa de modă britanică pentru frumuseţea şi măiestria manufacturii tradiţionale, dar şi pentru tehnica specială de realizare a vestimentaţiei. Ea şi-a dorit să îmbine tradiţia cu modernitatea şi cu viziunea artistică ce caractezizează activitatea marelui McQueen. Aşa că a fost aproape de Sarah Burton în procesul de creaţie al rochiei sale.

Rochia rezumă măiestia şi eleganţa atemporală britanică. Designul şi combinaţiile de dantele lucrate manual reprezintă un tribut adus breslelor de manufacturieri britanici. Rochia păstrează o linie clasică, foarte feminină şi este decorată cu elemente romantice.

Rochia este realizată din satin gazar în nuanţe de alb şi ivoriu. Fusta simbolizează deschiderea unei flori, cu arcade din satin gazar alb şi pliuri. În partea din spate fusta se continuă cu o trenă de 2.7 metri, mai scurtă decât cea pe care Diana a purtat-o la nunta cu Prinţul Charles. Corsetul din satin ivoriu este foarte bine strâns la nivelul taliei şi căptuşit pe coapse şi reprezintă o pieasă iconică pentru creaţia lui McQueen, fiind bazat pe tradiţia victoriană a corsetăriei. Rochia se închide la spate cu 58 de butori realizaţi din organza şi gazar fixaţi în bucle Rouleau. Juponul este realizat din tulle de mătase împodobit cu dantelă Cluny şi Chatilly.

Dantela aplicată pe corset şi la baza rochiei a fost realizată manual de Şcoala Regală de Broderie de la Curtea Palatului Hampton. Designul dantelei a fost realizat şi aplicat prin tehnica Carrickmacross, care datează din Irlanda anilor 1820. Florile brodate au fost decupate din dantelă şi montate individual pe tulle din mătase ivorie pentru a crea un design unic, organic, care încorporează trandafiri, ciulini, narcise şi trifoi. Tullul a fost fixat pe nişte suporturi speciale, iar decupajele din dantelă au fost aplicate extrem de minuţios la o distanţă de 2-3 milimetri. Broderii s-au spălat pe mâini la fiecare 30 de minute pentru a păstra firele şi aplicaţiile curate, iar acele au fost schimbate la fiecare trei ore pentru rămâne mereu foarte ascuţite.

Pentru că dantelele au fost luate din zone diferite s-a acordat o mare atenţie ca florile să aibă aceeaşi culoare. Întregul proces a fost supervizat de Sarah Burton şi întreaga echipă din studioul de creaţie Alexander McQueen.

Pantofii miresei au fost realizaţi tot în atelierele McQueen, din satin Duchesse ivoriu, cu aplicaţii din dantelă realizată manual.

Vălul Prinţesei Catherine a fost realizat din straturi de tulle moale din mătase, cu aplicaţii florale realizate de Şcoala Regală de Broderie. Vălul a fost susţinut de o tiară din diamante pe care Regina Elisabeta i-a împrumutat-o miresei. Tiara a fost realizată de Cartier în 1936 şi a fost cumpărată de Ducele de York, viitorul Rege George VI, pentru ducesa Elisabeta I. Regina Elisabeta a II-a a primit tiara cadou de la mama ei la vârsta majoratului.

Cerceii miresei poartă semnătura Robinson Pelham şi sunt cadoul de nuntă pe care Catherine l-a primit de la părinţii ei. Au forma unei frunze de stejar stilizate, cu un diamant în formă de pară la bază şi o ghindă bătută în diamante montată în centru.

Buchetul are formă de scut şi este realizat din fire de mirt, lăcrămioare, garofiţe turceşti şi zambile. A fost creat de Shane Connolly şi inspirat de semnificaţia florilor în familia regală şi în familia Middleton.

Firele de mirt din buchet au fost luate din arbustul plantat de Regina Victoria în 1845, dar şi din cel din care a fost realizat buchetul Reginei Elisabeta a II-a, la nunta din 1947. Tradiţia mirtului în familia regală a început după ce Regina Victoria a primit un buchet de mirt de la bunica Prinţului Albert în timpul unei vizite la Gotha, în Germania. În acelaşi an, Regina Victoria şi Prinţul Albert şi-au cumpărat casa Osbourne, ca loc de odihnă, iar o crenguţă din acel buchet a fost plantată lângă peretele terasei, unde continuă să crească şi astăzi.

sursa: The British Monarchy
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: