MAUVERT

fashion & lifestyle blog

What Is She Thinking? by Andreea Macri

Andreea Macri, fashion director The ONE, a pus o întrebare corectă: la ce se gândesc modelele când defilează în cele mai importante prezentări de modă din lume? Ce le trece prin minte atunci când merg pe podiumuri mai lungi decât pistele de alergare, când se află sub lentilele celor mai importanţi oameni din industrie şi sub presiunea a sute de blitz-uri pe secundă?

În căutarea unor posibile răspunsuri, Andreea Macri şi Silvia Popescu (reprezentant al Galeriei de artă contemporană Laurent Strouk din Paris) au selectat din miile de cadre pe care Andreea le-a tras în timpul prezentărilor de modă de la Paris şi Milano şi au pus la cale o expoziţie foto la Cantine de Nicolai.

Majoritatea pozelor pot fi văzute şi pe blog, însă partea inedită constă în posibilitatea de a le viziona la dimensiuni mai mult decât generoase, prelucrate şi developate excelent de MacriStudio şi Atelierul de Print. În plus, fiecare fotografie conţine un mesaj scris de mână în locuri mai mult sau mai puţin vizibile, prin care Andreea încearcă să intre în pielea personajelor sale şi să redea starea din momentul respectiv.

 

  

 

Vernisajul a fost un cocktail party la care au fost invitate 300 de persoane. Am apreciat că pe lângă tradiţionalele vedete Media PRO şi personalităţi ale înaltei clase bucureştene, au participat şi colegii de breaslă ai Andreei – personaje care au aceeaşi fişă a postului (dar în cadrul altor trusturi de presă), cu care se întâlneşte la Săptămânile Modei, şi care au la rândul lor, mii de fotografii de la show-urile din Paris şi nu numai. Au fost acolo să o felicite pentru iniţiativă: Cristina Crăciun şi Domnica Mărgescu (ELLE), Janina Nectara (TABU), Andrei Teodor Iovu şi Liliana Bulgac (HARPER’S BAZAAR), Miruna Micşan (VIVA!), Ovidiu Buta (GQ) şi mulţi, mulţi alţii. Aveţi aici un video al serii.

  

 

 

 

 

Am povestit cu Andreea şi am aflat că aceasta este doar prima dintre expoziţiile foto pe care le plănuieşte pentru viitor. Fiecare va avea o temă şi cred că ne putem aştepta unghiuri de abordare cel puţin la fel de interesante ca acesta cu gândurile modelelor pe podium.

Fotografiile sunt de vânzare şi da, sunt un must-have pentru sufrageria oricărui împătimit.

 

Expoziţia este deschisă până duminică, 6 noiembrie (inclusiv).
La Cantine de Nicolai, Strada Povernei nr 15-17, orele 11:00 - 23:00
text: Ioana Voicu – mauVErt 
foto: andreeamacri.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: