MAUVERT

fashion & lifestyle blog

NEW LOOK for New Year’s Eve Party

Petrecerea de Anul Nou este evenimentul sezonului. Chiar dacă eşti o fire mondenă şi eşti o apariţie la fiecare petrecere la care participi, trebuie să iei aminte că seara dintre ani este una cu totul specială pentru că are însemnătate pentru toată lumea. Acum trebuie să afişezi zâmbetul pe care l-ai dobândit în urma reuşitelor de pe parcursul anului şi să fii nici mai mult nici mai puţin decât radiantă. Iată, aşadar, pretextul perfect pentru a purta rochia lungă şi haina de blană pe care le-ai găsit prea pretenţioase pentru recepţiile din timpul anului.

Majoritatea petrecerilor de Revelion au menţionat ca dresscode “Black tie”, aşa că este imperios să porţi o rochie lungă dintr-un material preţios. Noi am ales o rochie purpurie pe un umăr, din bumbac şi elastan, de la Snobbish Breakfast. Croiala este foarte simplă: urmăreşte cu fidelitate linia corpului în partea superioară şi atârnă greu la bază, pentru a crea un efect natural de fluiditate atunci când te mişti. Impactul vizual este dat de culoarea superbă, regală, incontestabil de frumoasă a materialului.

În materie de accesorii, am eliminat prima variantă, colierul, pentru că ar fi fost destul de comun. În schimb, am ales o haină de blană ecologică de la New Look cu o uşoară tentă rosé, pe care am prins câteva broşe vintage din metal şi cristale colorate, pentru a crea un look mai dramatic. Haina poate fi purtată normal sau doar pe umeri, la miezul nopţii, când ieşi să vezi focul de artificii. Frigul nu trebuie să fie un motiv ca să o închizi până la gât: în seara de Revelion trebuie să faci tot ce îţi stă în puteri ca să îţi menţii look-ul sofisticat, fără a da impresia că faci eforturi prea mari. Tot în acelaşi registru, renunţă la dresuri şi poartă pantofii sau sandalele pe piciorul gol – la un moment dat, rochia tot va lăsa gleznele la vedere şi nu îţi poţi permite astfel de gafe.

Clutch-ul are culoarea alunelor de pădure şi dă o notă discretă ţinutei, fără să contrasteze cu rochia. Elementele aurii sunt per se însemne ale luxului, aşa că le-am folosit în proporţii moderate, pentru a nu epata într-atât încât să distragem atenţia de la restul ansamblului.

Accesoriul care va completa ţinuta este paharul flûte de şampanie pe care tu îl vei ţine în mână pe tot parcursul serii şi care va fi prilejul să ciocneşti şi să interacţionezi cu restul invitaţilor.

Vestimentaţie asigurată de NEW LOOK şi Snobbish Breakfast

 • jachetă din blană ecologică – 259.9 lei
 • poşetă clutch – 99.9 lei
 • brăţări – 39.9 lei
 • sandale velour – 129.9 lei
 • rochie Snobbish Breakfast

Model: Roxana Tănăsachi

Styling & foto: mauVErt

Mulţumim personalului Muzeului de Artă Veche Apuseană “Inginer Dumitru Furnică Minovici” pentru amabilitate.

mauVErt vă urează un An Nou fericit şi o petrecere cât mai stylish!

Advertisements

4 responses to “NEW LOOK for New Year’s Eve Party

 1. behindblueeyez 30 December, 2011 at 1:25 pm

  Foarte frumoasa culoarea rochiei…desi (ca sa fiu carcotasa :)) nu cred ca “bumbac şi elastan” se califica drept “material preţios”.
  Imi place mult clutch-ul,arata foarte elegant.

  • mauVErt 30 December, 2011 at 3:06 pm

   Bine punctat. E drept, “bumbac și elastan” nu produce clinchete de cristal la auz, dar am ales această rochie și nu una de triplu voal de mătase dintre cele pe care ni le-au pus la dispoziție fetele de la Snobbish Breakfast pentru greutatea, grosimea și textura ușor “cauciucată” a materialului. Bref, nu e atât de comun precum sună :).

 2. Andy 10 January, 2012 at 8:25 pm

  Hmm…Ducesa de Cambridge oare stie ca “isi permite gafa” de a purta dresuri la fiecare aparitie publica?

  • mauVErt 10 January, 2012 at 11:40 pm

   Mă tem că nu aţi înţeles la ce mă refeream. Vorbeam despre o rochie lungă, de seară, purtată cu pantofi sau sandale. Nu cred că este prea plăcut ca la o recepţie ca cea de Revelion, în timpul dansului, de sub rochie să se ivească o gleznă îmbrăcată în lycra strălucitoare. Este o chestiune de gust.
   Să spuneţi că Ducesa de Cambridge poartă dresuri la fiecare apariţie publică este o generalizare şi, cu tot respectul, nu cred că avem cum să o verificăm. Apariţiile ei sunt foarte dese şi în contexte diferite, care implică, deci, dresscode-uri diferite.

   Aceasta nu este o pledoarie împotriva dresurilor. Ceea ce încerc să punctez este că trebuie să ţinem cont de ţinuta pe care o adoptăm şi de locul şi evenimentul la care mergem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: