MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Terry Richardson adoră bucătăria românească

Nu credeam că poate să mă mai surprindă ceva legat de personajul Terry Richardson. În ultima vreme ajunsesem la concluzia că venind din partea lui, nu m-ar mai mira niciun alt pictorial scandalos sau vreun proces legat de modelele minore pe care le fotografiază în ipostaze mult prea pornografice pentru vârstele lor fragede. O lume întreagă ştie că adoră exhibiţionismul, iar asta se vede foarte clar din stilul inconfundabil al fotografiilor sale.

Iată, însă, că într-un periplu prin Terry’s Diary, am ridicat sprânceana: ce caută un poster cu Iuliana Tudor, semnat cu autograf, pe blogul lui Terry? De când sunt newyork-ezii fani ai emisiunii de folclor O Dată-n Viaţă? Şi, mai ales, de când există cuvântul ‘tochitură’ în limba engleză??

poster of Romanian star

Explicaţia este pe cât de simplă, pe atât de bizară pentru noi, cei care ne imaginăm că în lumea glamour din New York nu se mănâncă decât geoduck peruvian cu porumb dulce sau lobster cu sos de inimă de palmier (sursa). Pur şi simplu, unul dintre restaurantele preferate ale lui Terry Richardson din cartierul Queens este.. “Transylvania“, acest Casa Românească/Şura Dacilor/Coliba Haiducilor de peste ocean. E drept, nu e la fel de celebru precum “La Doina” de lângă Turnul Eiffel din Paris, însă nu ne facem griji în privinţa specificului. Din fotografii, arată ca un restaurant românesc tipic: pereţi cu lambriu cu rămăşiţe de crengi de brad din decoraţiunile de Crăciun, un poster nelipsit cu prezentatoarea de folclor de la TVR şi un tablou cu Vlad Ţepeş sau Vlad Dracul – liantul perfect cu Transivania. Aşadar, ne-am liniştit, este autentic.

Painting of Count Dracul aka Vlad the Impaler.

În ceea ce priveşte porţiile hipercalorice de mâncare, Terry le zice numai de bine:

Delicious appetizers at Transylvania, my favorite Romanian restaurant in Queens.

Delicious Tochitura Moldova at Transylvania.

Audrey at Transylvania.

 Aşa că, dacă îl întâlnim vreodată pe fotograful cu ochelari de tocilar şi cămaşă în carouri, vom avea cu siguranţă un subiect de discuţie: “Tu cum preferi tochitura, Terry dragule? Cu sau fără ficăţei?”. 🙂

Ioana Voicu

Fotografii: Terry Richardson

Advertisements

One response to “Terry Richardson adoră bucătăria românească

  1. Emanuel I. 5 March, 2012 at 9:19 pm

    Ce tare!
    Asta chiar e WOW!!!
    10, 10… Si nota va rog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: