MAUVERT

fashion & lifestyle blog

TRICOUL care vorbeşte FAIN

Proiectul “Tricoul fain”  este un fusion old-new, o reintrepretare si o celebrare urbană a pânzelor româneşti autentice, a vorbelor şi expresiilor populare. “Tricoul fain” este un produs Mândra Chic (atelier-sezatoare in cadrul Muzeului de Panze si Povesti) & Snobbish Breakfast.

Nu exista nimic mai valoros care sa te imbrace, decat panza creata la tine acasa. Te reprezinta cel mai bine! Nu intamplator in absolut toata istoria modei, marii designeri au interpretat si reinterpretat motivele traditionale din costumele populare ale diferitelor popoare. Pentru ca la nivel de simbolistica acestea transmit mesaje extraordinare. Regasirea si transmiterea acestor simboluri ni se pare aproape o datorie. Evident, in contextul in care suntem de acord ca: ” în starea de lucruri de astăzi, singura ofensivă ieftină şi eficace împotriva insultelor legate automat de numele neamului nostru – ar fi ofensiva valorilor maxime şi specifice”  ( Mircea Eliade )

Prin proiectul de faţă, ne dorim sa redam panzei traditionale si vorbelor autentice romanesti, valoarea si pretuirea pe care le merita. Tocmai de aceea ne adresam doar acelora care inteleg aceasta poveste si care rezoneaza intru totul cu ea. “Tricoul fain” vinde de fapt, bucatica de tesatura si vorba brodata pe ea.

Daca e sa ma intrebi pe mine, as imbraca cu mandrie oricand un t-shirt chic, cu aplicatie de panza pe care sa scrie “faloasa”, “mandra”, “doamne ajuta”, “sfatoasa”,  “pe ulita”, “om bun” sau unul care sa aiba cusuta o bucata de tricolor ca suport pentru un mesaj romanesc brodat cu indemanare. Cu o pereche de jeansi ori cu o fusta de bal si oriunde as fi n lume – ar fi un soi de marturisire exterioara a valorilor in care cred.  Iar targetul meu, ca si iniţiator al acestui proiect, sunt oamenii carora le este dor de autentic, de acasa, de povesti scrise frumos si curat, de linii simple – sofisticate prin simboluri si mesaje, de valori. 
Alina Zara
Tricoul fain se gaseste in Carturesti Verona Bucuresti (pret 158 de lei) şi se livreaza intr-o cutie speciala, merInDAR, ticsita cu povesti Mandra Chic. Tricourile sunt unicat. Se pot crea si altele personalizate, prin comanda, cu ajutorul echipei din atelierul de la Muzeul de Panze si Povesti  –  contact@tarafagarasului.eu
Un concept Mandra Chic 
Foto: Dragos Dordea, Mihai Sin 
Model: Paula Stefana Letca
Asistenta de specialitate: etnograf Elena Bajenaru
Spatiul: Cetatea Fagarasului – Muzeul Tarii Fagarasului Valeriu Literat
proiect realizat cu sprijinul Casa Terra, Marius Blana si Asociatia Culturala Stefan Mailat 
sursa: mandrachic.blogspot.com
Advertisements

One response to “TRICOUL care vorbeşte FAIN

  1. Pingback: Concurs de Paşti: Tricoul Fain de la Mândra Chic « mauVErt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: