MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Timbre Paul Smith şi felicitări Lanvin – plăceri vinovate par avion

Unul dintre cele mai simple, frumoase şi desuete gesturi de prietenie pe care le poţi face în ziua de astăzi este să le trimiţi celor dragi cărţi poştale. E infinit mai nobil să scrii o ‘vedere’ de pe plajă, în vacanţă, decât să umpli uşi întregi de frigidere cu magneţi din jurul lumii.

De-a lungul timpului, designerii au integrat ingenios cărţile poştale în colecţiile lor, aşa cum a făcut Stefano Pilati pentru colecţia YSL Cruise din vara lui 2008 sau fetele de la 109 în colecţia – capsulă de tricouri ThanatoTurism. Pentru că anul acesta Jocurile Olimpice se desfăşoară în Londra, Paul Smith – al cărui vis din tinereţe a fost să devină ciclist de performanţă – a scos o ediţie limitată de timbre şi cărţi poştale în colaborare cu The Isle of Man. Nu doar filateliştii vor fi seduşi de această serie care comemorează desfăşurarea la Londra a unui eveniment atât de important precum Olimpiada, ci şi fashionistele al căror trend favorit pentru sezonul acesta este sport-couture.

 

Fiecare dintre cele şapte modele ilustrează un sport: atletism, ciclism, tenis, tir, înot, canotaj şi yachting. Nu trebuie să ajungeţi neaparat în Londra pentru a le achiziţiona; le găsiţi aici şi aici.

Dacă sportul nu e tocmai punctul vostru forte şi tendinţa pe care v-aţi gândit să o îmbrăţişaţi primăvara aceasta este cea de ‘good housewife’ care îi scrie iubitului răvaşe de amor îmbrăcată într-o rochie în stilul anilor ’50, atunci am găsit exact suportul de care aveţi nevoie: felicitările ‘par avion’ desenate de Alber Elbaz pentru Lanvin.

 

Cutia legată cu fundă roşie conţine câte zece plicuri, felicitări şi timbre pe cât de siropoase, pe atât de irezistibile. Aproape că uiţi cum plăteşti 60 de euro, sub mirajul desenelor naive ale lui Alber.

 

Fie că epistolele poartă sau nu pecetea unui designer celebru, vă propun să le scrieţi câteva rânduri prietenilor cu care nu aţi mai vorbit de mult, persoanelor cărora le sunteţi recunoscători, dar nu aţi avut niciodată ocazia să le mulţumiţi, familiei din oraşul natal sau, de ce nu, prietenilor pe care îi întâlniţi în fiecare zi şi cărora le-ar prinde bine o surpriză în cutia poştală.

Nota bene, o carte poştală sau o felicitare în plic este un cadou foarte personal pentru că poartă data la care a fost trimis, locul de provenienţă şi scrisul de mână al celui care o trimite. Aşadar, acordaţi atenţie detaliilor: micile artificii precum un sigiliu pus pe plic, un timbru mai sofisticat, un număr cât mai mare de ştampile şi amintirea orelor de caligrafie conferă autenticitate şi fac, până la urmă, deliciul acestor cadouri călătoare.

text: Ioana Voicu
Advertisements

2 responses to “Timbre Paul Smith şi felicitări Lanvin – plăceri vinovate par avion

  1. Ioana 20 March, 2012 at 8:18 pm

    Și ce să mai spunem când rândurile care ne sunt scrise sunt atât de însemnate? Parcă forma piere cumva în fața sentimentelor. Cu toate acestea, ce deschidere mai bună decât un plic de designer?

  2. mauVErt 20 March, 2012 at 8:38 pm

    Să primim orice, numai să primim! Spun asta pentru că a devenit o raritate să mai depui efortul de a trimite vederi/felicitări/scrisori în epoca social media.

    Nu neg însă că eu, victimă incurabilă a consumerismului, mă las sedusă de tot felul de ambalaje şi etichete. Cum ar veni, nu e obligatoriu să fie cool..dar ar fi drăguţ. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: