MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Carine şi lăutarii la ambasada României din Paris

Carine Roitfeld spunea la un moment dat că nu ai cum să simţi pulsul Săptămânii Modei, dacă nu participi la petrecerile organizate de designeri după prezentări. Este un fapt universal cunoscut că invitaţiile la aceste evenimente se obţin mai greu decât invitaţiile la show-uri, pentru că acolo se reuneşte şi se destinde lista celor mai importante personaje din modă şi lifestyle.

   

Locurile în care se ţin petrecerile din timpul Săptămânii Modei sunt, de obicei, dintre cele mai scumpe hoteluri şi restaurante din oraş. Victoire de Castellane, designerul de bijuterii de la Dior Haute Joaillerie, a ţinut anul trecut petrecerea de după lansarea colecţiei ‘Fleurs d’Excès’  la Ambasada României din Paris. Nu este o ştire nouă, însă mai rar ne este dat să o vedem pe Carine Roitfeld dansând pe muzica live a lăutarilor români, alături de Emanuelle Alt, Stefano Pilati sau cuplul de fotografi Inez & Vinoodh.

Sediul ambasadei României la Paris este situat în Palatul Béhague. Scriitorul Henri de Régnier, califica Palatul Béhague drept “unul dintre cele mai frumoase palate ale oraşului nostru” (n.r. Paris). Clădirea, numită Grand Hôtel, a fost construită într-un mix de stiluri neo-clasic cu neo-Ludovic al XV-lea pentru Victoire-Félice de Béhague şi fiul său, între anii 1866-1867.  Palatul a fost vândut pe 27 martie 1939 statului Român, care şi-a transferat aici ambasada aflata până atunci în hotelul Pomar, din avenue de Wagram. (sursa)

text: Ioana Voicu
fotografii: vogue.fr, purple.fr
Advertisements

One response to “Carine şi lăutarii la ambasada României din Paris

  1. Pingback: Florin Dobre prezintă colecţia toamnă-iarnă 2013/2014 la Paris « MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: