MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Jacheta din tweed CHANEL

Chanel este unul dintre puţinele branduri cu tradiţie care şi-a menţinut, la un secol de la înfiinţare, identitatea creată de fondatoarea casei. Chiar şi în prezent, fiecare colecţie este realizată în jurul pieselor care au consacrat-o pe Coco : taiorul din tweed, poşeta matlasată 2.55, rochia neagră, şiragurile de perle, cameliile, etc. Ceea ce este ingenios este că prin intermediul unui styling bine gândit, fiecare colecţie dă senzaţia de noutate, iar publicul nu pare să se sature prea curând de stilul sofisticat sl brandului.

 

Pentru că fiecare element icnonic al casei are o poveste a lui, Karl Lagerfeld a decis să promoveze jacheta neagră de tweed, aşa că a lansat proiectul ‘The Little Black Jacket’. Scopul a fost să ilustreze că o piesă vestimentară clasică poate purtată în nenumărate feluri de către persoane cu vârste şi ocupaţii diferite. A rezultat un număr impresionant de 113 fotografii înfăţişând modele, actori, cântăreţi sau vedete, reunite în cadrul expoziţiei ‘The Little Black Jacket’, dezvăluită recent la Tokyo. Styling-ul fiecărei imagini poartă semnătura Carinei Roitfeld, fost redactor-şef al VOGUE Paris şi unul dintre apropiaţii lui Karl Lagerfeld.

Printre celebrităţile care au apărut în seria foto se numără: Sarah Jessica Parker, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Kanye West, Anna Wintour, Georgia May Jagger, Alice Dellal, Maïwenn, Laetitia Casta, Virginie Ledoyen, Baptiste Giabiconi, Olivier Teyskens sau Kirsten Dunst . Majoritatea au participat atât la vernisajul expoziţiei, cât şi la prezentarea Chanel haute-couture, pe care echipa a oferit-o spre încântarea publicului japonez.

Fotografiile realizate de Karl Lagerfeld vor fi publicate într-un album intitulat ‘The Little Black Jacket: CHANEL’s classic revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld’, care va apărea în toamnă la editura Steidl.

 

Care dintre aceste personaje te inspiră? 

mauVErt
sursa: thelittleblackjacket.chanel.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: