MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The Florist, noua colecţie de pălării a Kristinei Dragomir

Vara este sezonul favorabil purtării pălăriilor. Dacă în general alegem să putrăm pălărie doar din raţiuni funcţionale, nu trebuie să uităm însă rolul estetic pe care aceste accesorii îl au. Pălăria completează întregul look şi este acea tuşă finală care imprimă sofisticare şi rafinament.

Mulţi dintre designerii internaţionali au inclus în look-urile propuse pentru acest sezon pălării spectaculoase şi accesorii  capilare, realizate în colaborare cu pălărieri celebrii. La Paris, Christian Dior a recreat modelele clasice ale anilor ’20, John Galliano a readus în atenţie canotiera, iar Vivienne Westwood a redimensionat melonul, în timp ce la Milano, Moschino şi D&G ne propun accesorii din flori, iar Jil Sander adaugă banalei căciuli, voalete rafinate. Cele mai spectaculoase creaţii au fost în prezentările Issey Miyake şi Yamamoto.
Dacă am reuşit să vă conving să alegeţi o pălărie, nu vă lăsaţi descurajaţi de faptul că designerii despre care v-am vorbit nu au boutique-uri în România. Kristina Dragomir este cel mai important designer de pălării de la noi, iar creaţiile ei concurează cu succes cu cele prezentate de cele mai renumite brand-uri internaţionale.
Pentru primăvară-vară 2012, Kristina Dragomir a lansat noua colectie de palarii, “The Florist”, printr-un eveniment care a avut loc la Penthouse Gallery.
The Florist este o poveste frumoasă transpusa în 15 scene, o metaforă alb-negru într-un sezon plin de culoare. La fel cum filmul The Artist a reuşit să transmită emoţia printr-un limbaj cinematografic primar, fara vorbe şi culoare, The Florist este echivalentul acestui discurs artistic complex, exprimat prin munca iscusită din atelierul Kristinei. Colectia Kristinei Dragomir reprezintă o gradina cu flori concepute din matase naturală, o “florarie” de fantezii şi vise. Antiteza dintre simplitatea numelui colecţiei si spectaculozitatea execuţiei se reflectă întocmai în cromatica alb-negru pusa faţă în faţă cu designul sofisticat.
Abordarea colectiei The Florist se încadreaza in acelaşi concept de design practicat de Kristina Dragomir – Heads not hats -, care transformă palaria într-o extensie fireasca a personalitatii. Totul este “construit” în jurul femeii, în perfectă armonie cu spiritul şi aspectul fizic al acesteia. Pălăria devine, în această situaţie, tuşa finală care completează un look sofisticat.

Când şi unde purtaţi pălării ?

text: Claudiu Enescu
foto: Cătălin Opritescu [lightaholic.com], Dan Samoilă, Radu Nuţu
Advertisements

One response to “The Florist, noua colecţie de pălării a Kristinei Dragomir

  1. florarie 25 April, 2012 at 11:52 am

    Colectia cu motive florale este superba! Felicitari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: