MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Lectura de weekend: revistele lunii mai

Luna mai a debutat în forţă cu mult soare şi evenimente care să ne menţină conectaţi la viaţa socială. Redactorii celor mai importante reviste de modă din România ne-au pregătit sute de pagini în care ne invită să lucrăm la corpul perfect, suport pentru ţinutele de poveste ale sezonului, dar şi  să visăm la desinaţiile idilice din afara oraşului. V-am schiţat, în rândurile care urmează, câteva idei de lectură perfecte pentru weekend.

Doamnelor şi domnilor, The ONE, Harper’s Bazaar şi ELLE!

The ONE [ANNIVERSARY issue]

Revista The ONE aniversează luna aceasta 8 ani de stil, creativitate, strălucire şi spectacol.  Andreea Esca recunoaşte cu modestie că fără aportul multora dintre prietenilor şi colaboratorilor cu care a avut de-a face în cei 6 ani de când a preluat revista, nu ar fi avut ocazia să îşi descopere multe dintre pasiunile care îi fac viaţa mai frumoasă.

Cu ocazia numărului aniversar, echipa The ONE ne împărtăşeşte cu generozitate, vreme de opt pagini, fotografii din backstage şi de making-of ale şedinţelor foto din ultimii ani. Instantaneele sunt un festin pentru cititorii fideli, deoarece prezintă ipostaze cunoscute déjà, dar din unghiuri inedite. Fotografi celebri făcându-şi datoria stând întinşi pe jos sau pe acoperişul vreunui zgârie-nori new-yorkez, pentru a surprinde instantaneul perfect, modele renumite râzând între două fotografii în care ne magnetizau cu privirea – acestea sunt doar două dintre exemplele care fac deliciul retrospective illustrate a revistei.

De pe coperta ediţiei curente ne zâmbeşte Otilia Aionesei, un alt fotomodel român care locuieşte la New York şi care, împreună cu prietenele sale Andreea Diaconu, Diana Moldovan, Alex Şandor şi Alina Ilie, formează grupul celor mai râvnite tinere românce din oraşul care nu doarme niciodată.

Andreea Macri ne invită într-un turneu prin galeriile de artă din Paris, pe care le preferă ca destinaţie de weekend oricărui shopping spree. Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi la expoziţia retrospectivă Helmut Newton de la Grand Palais sau la ‘Louis Vuitton – Marc Jacobs’ de la Les Arts Decoratifs, Andreea vă convinge că ar fi cazul să vă urcaţi cât mai repede în avion ca să le vedeţi cu ochii voştri.

Ioana Calen a structurat un scurt ghid de supravieţuire în lumea shopping-ului, Irina Markovits ne povesteşte istoria peplum-ului, iar Alexandra Caspruf pledează pentru feminitate, într-un articol cu iz de romantism despre designerii Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli de la Valentino.

HARPER`S BAZAAR [ESCAPE issue]

Pentru că odată cu sezonul cald ni se activează şi “senzorul” de vacanţă, în ediţia mai-iunie 2012, Harper’s Bazaar şi-a propus să ne livreze un ghid al escapadelor şi călătoriilor în detinaţii fashionable.

La Paris, Samantha Gradoville a fost stilizată de echipa Bazaar România şi fotografiată de Sylvie Malfray, într-un pictorial exclusiv Louis Vuitton, în timp ce la Bucureşti, Diana Moldovan este întruchipată în ipostazele unui globetrotter chic. Paginile de modă fac o selecţie inspirată şi ne prezintă cele mai cool tendinţe ale acestei veri: safari, pastel, retro-romantic sau neo-sport. Mai mult, Camille Miceli, Lena Criveanu şi Andreea Diaconu îşi deschid bagajul în faţa cititorilor şi fac sugestii utile pentru călătorii cu stil.

Tot în ediţia mai-iunie, Ioana Vasile ne-a pregătit un itinerariu prin cele mai exclusiviste spa-uri din lume, iar Noemi Revnic a întocmit lista oazelor cool din Bucureşti. Dacă ai visat deja prea mult la vacanţă, poţi să te delectezi cu un interviu cu acrtiţa Judi Dench, un reportaj de stil realizat cu Marina Abramovic în noua sa casă din Manhattan sau cu un material dedicat unui fashion-icon absolut: Elsa Schiaparelli.

ELLE [BODY issue]

În numărul din mai al revistei ELLE, Roxana Voloşeniuc ne promite un Body issue cu idei, sfaturi şi propuneri, numai bune de urmat şi aplicat înainte de vacanţă. Şi cine ar fi fost mai potrivită să ne zâmbească de pe coperta unei ediţii dedicate sportului şi stilului de viaţă sănătos, dacă nu Catrinel Menghia, românca voluptoasă care i-a înnebunit pe italieni?

Domnica Mărgescu împreună cu Maurice Munteanu şi Cristina Crăciun ne fac o trecere în revistă a pieselor de rezistenţă ale sezonului şi ne propun combinaţii neo-sport în culori energice. Mai mult, echipa de stilişti ne-a pregătit patru pagini de inspiraţie street-style şi o incursiune prin garderoba Alinei Gavrilă Borţun, plus un pictorial care reflectă stilul aristocrat al anilor ’50, inspirat de imaginea Juliannei Moore în „Far from Heaven”.

După ce treci de paginile colorate, te poţi delecta cu eseul Mihaelei Rădulescu, despre calitate şi cantitate, sau cu articolul Alinei Băisan despre influenţa banilor într-o relaţie. Ioana Ulmeanu ne vorbeşte despre noul bun-gust, dar şi despre frustrările pe care ni le stârneşte privitul în oglindă.

Nu rata paginile de beauty, cu recomandări perfecte pentru un trup frumos şi portretul pe care Maurice i l-a schiţat lui Catrinel Menghia!

Tu ce ţi-ai propus să citeşti în mai? 

mauVErt
surse: The ONE, Harper’s Bazaar, ELLE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: