MAUVERT

fashion & lifestyle blog

LUSH – produse de îngrijire naturale pentru amândoi

Îngrijirea corporală este indispensabilă atunci când vrei să arăţi şi să te simţi bine. Igiena personală este vitală şi presupune folosirea unor produse eficiente şi potrivite tipului de piele, ritualurilor şi preferinţelor noastre. Industria produselor cosmetice investeşte bugete enorme în cercetare şi în desoperirea de compuşi inovatori care să rezolve sau să satisfacă cele mai nebănuite cerinţe ale consumatorilor. Iar aceştia din urmă cheltuiesc sume considerabile pe produse care le promit tinereţe şi vitalitate.

Când vine vorba despre produsele de îngrijire pe care le folosim noi, cel mai important criteriu de care ţinem cont este ca ele să aibă cât mai puţini (spre deloc) compuşi chimici artificiali şi conservanţi. Am descoperit de ceva vreme gama de produse a brand-ului britanic LUSH. Şi-au făcut repede loc în kit-ul nostru de îngrijire pentru că sunt fresh, au un miros îmbietor pe care nu ai cum să-l ignori şi, mai mult decât atât, sunt fabricate manual din cele mai fine uleiuri organice esenţiale, obţinute din plante, fructe, seminţe şi flori, crescute în zone sigure şi nepoluate. Săptămâna aceasta ne-am propus să testăm pentru voi câteva din zecile de produse LUSH.

Ioana a ales exfoliantul de corp “Sugar Babe”, sarea de baie “Fizzbanger Bal” şi jeleul de duş “Whoosh”.

Sugar Babe (1) este un exfoliant de corp vegan, solid, care se prezintă sub forma unei semi-sfere albe. Arată ca un bulgăre din zahăr şi are un miros îmbietor datorită uleiului extravirgin din nuca de cocos, a parfumului din flori de Ylang  ylang şi esenţei de mimoză. Se foloseşte foarte uşor, dar după utilizare trebuie păstrat într-un loc uscat pentru că altfel rişti să se dezintegreze. Eu am păţit neprevăzutul aşa că l-am depozitat într-un recipient etanş din plastic. Trebuie să-l aplici pe pielea umedă, cu mişcări circulare uşoare. Sugar Babe lasă piele catifelată, îndepărtează excesul de celule moarte şi parfumează discret.

Şi pentru că din când în când îmi place să înlocuiesc duşul cu o baie fierbinte, sarea minerală de baie îmi este indispensabilă. Cel mai bun mod de a te bucura din plin de o baie în cadă, este să transformi apa într-una parfumată şi relaxantă – o recompensă perfectă pentru trup după o zi solicitantă.

Bila Fizzbanger (2) are o multime de bomboane acidulate în interior care explodează în apă ca un experiment, iar amestecul de scorţişoară, Ylang ylang şi gardenie te relaxează într-un mod uimitor. Mai mult decât efectul de relaxare pe care ţi-l oferă aceasă sare de baie, ea ajută la dedurizarea apei şi catifelează pielea. Eu folosesc o bilă pentru o singură baie, iar experienţa este un răsfăţ garantat.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să înlocuieşti banalul gel de duş cu un jeleu răcoritor şi parfumat? Eu folosesc jeleul de duş Whoosh (3) pe care-l păstrez în frigider după fiecare utilizare. Este cel mai bun remediu pentru zilele toride de vară. Este un tonic perfect care-mi aduce aminte de jucăuşul Flubber şi are un miros fresh de citrice.

Probabil că la prima utilizare o să ţi se pară complicat de folosit. Să nu-ţi fie frică să-l scoţi din cutie! Trebuie să-l ţii în palmăşi să-l aplici pe piele cu mişcări moderate. Face o spumă fină şi parfumată.  O să te îndrăgosteşti de el pe loc.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Produsele LUSH sunt unisex, dar câteva dintre acestea sunt preferate în mod special de către bărbaţi. Aşa că, dacă te-ai săturat de produsele de îngrijire din supermarket-uri sau nu mai eşti satisfăcut de liniile de cosmetice premium din parfumerii, poţi să încerci gama de produse organice pe care Lush a creat-o şi pentru bărbaţi.

Claudiu a ales deodorantul solid “Aromaco”, gelul de duş “It’s raining men” şi pastilele pentru igiena orală “Atomic”.

Am testat nenumărate tipuri de deodorante, care mi-au distrus suficiente cămăşi şi tricouri, din cauza urmelor galbene sau albe impregnate. Deodorantele care se intitulează “invisible” nu-mi asigură protecţia necesară, iar antiperspirantele cu pudră îmi strică hainele.

Aromaco (1) este un deodorant solid natural care arată ca o bucată zdravănă de săpun “de casă” precum cel pe care îl făcea bunica în copilărie. Se comercializează într-un recipient din plastic transparent şi probabil că nu vei fi încântat de faptul că nu are un aplicator. Nu-ţi face griji, pentru că este foarte uşor de folosit! Îl scoţi pur şi simplu din cutie şi îl aplici pe pielea umedă sau uscată. Nu se sfărâmă şi are textura unei creme solide. Aromaco are un miros înţepător de patchuli proaspăt, dar după aplicare mirosul devine discret şi plăcut. Şi nu, nu lasă urme pe haine!

Gelul de duş vegan, It’s raining men (2) pare un sirop aromat de patiserie. Nu face foarte multă spumă, dar te învăluie într-un miros puternic de caramele dulci. Conţine miere, pentru hidratare, flori de lotus, portocale dulci şi ulei de bergamotă. Nu-l lăsa prin preajma copiilor pentru că s-ar putea să fie tentaţi să-l bea, şi foloseşte-l frecvent pentru că femeile sunt înnebunite după mirosul ăsta pe pielea bărbaţilor!

Nu m-am gândit niciodată că pasta de dinţi ar putea exista şi într-o altă formă decât cea cu care suntem familiarizaţi cu toţii.  LUSH au creat pastilele pentru igiena orală Atomic (3), o invenţie foarte cool pentru că nu curg şi pot fi purtate în bagaj chiar şi atunci când călătoreşti cu avionul.

Tabletele Atomic conţin cuişoare şi scorţişoară şi au un gust total diferit de pastele de dinţi clasice. Dar probabil te întrebi cum se utilizează. Este foarte simplu: poziţionezi pastila între dinţi şi periezi normal pentru că imediat va începe să facă o spumă fină. Eu am renunţat imediat la pasta de dinţi clasică mai ales pentru că tabletele pentru igiena orală sunt fabricate numai din ingrediente naturale şi nu conţin fluor.

Ai folosit vreodată produsele LUSH? 

foto & text: mauVErt
Advertisements

3 responses to “LUSH – produse de îngrijire naturale pentru amândoi

 1. Adelaida 10 May, 2012 at 10:28 pm

  Stiu ca sunt bune si foarte frumos parfumate.
  Am folosit la un moment dat samponul Big, care miroase fantastic, dar pentru scalpul meu n-a facut minuni. Oricum, lucrurile de corp merita incercate.
  Multumim pentru prezentare. 🙂

 2. Pingback: CONCURS: LUSH – produse naturale de îngrijire « mauVErt

 3. Aniela Deby 24 May, 2012 at 10:08 am

  Nu am avut ocazia sa folosesc..:>Dar cu siguranta,mi le doresc din tot sufletul:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: