MAUVERT

fashion & lifestyle blog

H&M+ : costume de baie pentru femeile cu forme

Pentru un retailer global de talia H&M nu mai este o noutate că orice nouă campanie lansată va stârni critici. De-a lungul timpului, au fost acuzaţi că au folosit în campaniile lor de promovare fotomodele exagerat de slabe precum Anja Rubik sau Aymeline Valade în lookbook-ul Marni at H&M. În prezent, compania este aspru criticată de medicii dermatologi pentru că promovează o imagine excesiv de bronzată a modelului brazilian Isabeli Fontana în campania de costume de baie pentru vara 2012.

Pentru a echilibra balanţa şi pentru a rămâne politic corect, brand-ul suedez a relansat primăvara aceasta linia vestimentară Big is Beautiful, sub numele simplu de H&M+.

Chiar dacă industria modei nu prezintă decât fotomodele cu trupuri de zeiţe, colecţiile sau imaginile cu care ne delectăm nu au, în foarte multe cazuri, aplicabilitate în viaţa reală. Hainele, oricât ar fi de dezirabile, pur şi simplu nu se potrivesc unor femei care nu sunt suficient de înalte sau de slabe ca să arate ca fotomodelele care le inspiră. Atunci, comercializarea de către H&M a unei linii cu măsuri cuprinse între 44-54 vine în întâmpinarea femeilor care îşi găsesc cu dificultate haine potrivite, dar care nu vor să facă rabat la estetica pieselor pe care le poartă. Modelele din această colecţie sunt gândite astfel încât să rămână în tendinţele sezonului, la fel ca celelalte linii ale brand-ului, dar şi ca să pună într-o lumină favorabilă trupurile rubensiene.

Fotomodelul Tara Lynn, devenit celebru în urma apariţiei în mult-discutatele pictoriale ‘Spécial Ronde’ din Elle Franţa şi ‘Belle Vere’ din Vogue Italia, este din nou imaginea campaniei H&M plus-size. Considerate pe alocuri prea îndrăzneţe, fotografiile cu modelul voluptos bucurându-se de soare pe marginea piscinei sunt de fapt o altă faţă a realităţii, prea rar promovată de industria modei.

Colecţia de plajă H&M+ constă în costume de baie întregi sau din două piese, fuste şi topuri din bumbac subţire şi rochii petrecute. Costumele de baie întregi au talia evidenţiată şi surprind prin detalii precum volane pe umăr sau imprimeuri tropicale, iar eşarfele păstrează cromatica explozivă din colecţia Fashion Against Aids, care se găseşte deja în magazine.

text: Ioana Voicu
foto: hm.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: