MAUVERT

fashion & lifestyle blog

“Terapia” PRADA în viziunea lui Roman Polanski

Brandul italian PRADA a prezentat în cadrul celei de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes primul scurt-metraj, un fashion-film regizat de cineastul franco-polonez Roman Polanski.

Filmul de doar trei minute, intitulat A Therapy , îi are în rolurile principale pe actorii britanici Sir Ben Kingsley şi Helena Bonham Carter. El joacă rolul psihiatrului, iar ea este pacienta care are nevoie de serviciile unui terapeut.

Bonham Carter, îmbrăcată din cap până-n picioare în creaţii Prada, îi face o vizită psihiatrului ei, în apartamentul acestuia din Central Park. După ce îşi scoate superba haină de blană violet, pantofii din piele de aligator şi ochelarii de soare, se întinde pe sofa şi rememorează un vis urât, cuprinsă de panica singurătăţii. “Sunt singură pentru că sunt bogată“, spune ea. “Tăticul” ei i-a lăsat totul, însă banii au devenit un blestem.

Acesta este momentul în care atenţia terapeutului, jucat exemplar de Kingsley, este distrasă de haina de blană, aruncată nonşalant pe cuierul din colţul camerei. Kingley se îndreaptă brusc către superba creaţie Prada, o admiră, o atinge, o miroase şi încearcă să o probeze, privindu-se fascinat în oglindă. Acţiunea este întreruptă de sloganul brusc: “PRADA SUITS EVERYONE”.

Ironie subtilă! “Este un fel de anti-reclama“, a declarat Polanski pentru AFP, după proiecţia filmului. Voi ce credeţi?

text: Claudiu Enescu
surse: telegraph.co.uk; designscene.net; afp.com 
Advertisements

2 responses to ““Terapia” PRADA în viziunea lui Roman Polanski

  1. Emanuel I. 23 May, 2012 at 6:47 pm

    Sunt sigur ca e mai mult decat o simpla anti-reclama.
    A fost prezentat la Cannes unui public-tinta extrem de sensibil la o astfel de actiune, nu?
    😀

  2. 1001looks 24 May, 2012 at 12:34 pm

    da, este un fel de anti-reclamă; hai să o luăm logic: doamna poartă Prada, dar vine la terapie, deci Prada nu a ajutat-o cu nimic pe plan psihic. Cât despre domnul doctor, e liber să iubească Prada, dar e lipsit de profesionalism să-şi abandoneze pacienta şi să se concentreze asupra blanei, fie ea violet ;)… În concluzie, în cadrul terapiei prezentate în videoclip, Prada nu a folosit nimănui. Iar dacă la public a prins, e ceva snobism la mijloc :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: