MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Ţinute Regale la Jubileul de Diamant

Cea mai fastuoasă zi a Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va rămâne în istorie pentru parada nautică a celor o mie de ambarcaţiuni care au defilat de-a lungul Tamisei, în frunte cu barja regală.

Regina, în vârstă de 86 de ani, a salutat cei aproximativ un milion de privitori de pe malurile Tamisei alături de Prinţul consort Philip, de Prinţul Charles şi de Camilla Parker, dar şi de Prinţul William împreună cu Catherine şi Prinţul Harry, de la bordul barjei Spirit of Chartwell. Chiar dacă amenajarea barjei a inclus şi scaune de tron pentru cuplul regal, aceştia au stat în picioare aproape pe toată durata ceremoniei, pentru a saluta cum se cuvine mulţimea care a înfruntat ploaia.

Ţinuta purtată de Regina Elisabeta a II-a a fost concepută cu un an înainte de eveniment de Angela Kelly, costumiera oficială a Reginei. Ţinuta, inspirată de reflexiile diamantului, a constat într-o rochie şi un mantou de lână Bouclé de culoarea fildeşului, decorat cu piese metalice aurii, argintii şi ivoire, dar şi cu cristale Swarovski, care să reflecte valurile Tamisei. Calota nelipsitei pălării a fost realizată din acelaşi material şi decorată cu pene vopsite manual la Palatul Buckingham.

Ca de obicei, Regina şi-a accesorizat ţinuta cu o broşă cu diamante – despre care se presupune că ar fi aceeaşi pe care a purtat-o şi Regina Victoria la propriul Jubileu de Diamant -, şiragul de perle preferat, primit în dar de la Regele George al V-lea şi o pereche de mănuşi albe. Culoarea a fost aleasă astfel încât să contrasteze cu roşul, purpuriul şi auriul barjei regale.

Catherine, Ducesa de Cambridge, a arătat superb într-o rochie roşie cu talia marcată şi cu pliseuri în partea inferioară, marca Alexander McQueen. Acesteia i-a asortat o pălărie cu pene şi un clutch în aceeaşi nuanţă de roşu puternic. Chiar dacă iniţial, rochia nu avea mâneci, cea a prinţesei a fost realizată pe comandă astfel încât să nu fie considerată indecentă pentru  evenimentul regal.

Pregătirile pentru eveniment au început cu un an înainte. Decoraţiunile aurite de pe barjă au fost lucrate în atelierele London Art School, iar aranjamentele florale de pe ambarcaţiune au fost gândite de cei mai buni horticultori din Marea Britanie astfel încât să cuprindă flori reprezentative pentru toate ţările care fac parte din Commonwealth. Este important de reţinut că evenimentul nu a fost finaţat din bani publici – Regina şi-a exprimat clar acest punct de vedere, având în vedere contextul economic actual -, ci de sponsori.

text: Ioana Voicu
surse şi fotografii:
huffingtonpost.com, diamondjubile.hellomagazine.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: