MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: imprimeuri digitale

Pentru primăvară-vară 2012, designerii şi-au propus să ne hipnotizeze cu o explozie de culoare şi combinaţii inedite de nuanţe. Poate cea mai cool tendinţă a sezonului în curs sunt imprimeurile digitale. Fotografii cu peisaje exotice, insecte, păsări şi flori sau opere de artă celebre au fost digitalizate şi transpuse pe diferite tipuri de tesături (mătase, bumbac, chiffon) din care designerii au realizat obiecte vestimentare.

Dolce & Gabbana au explorat grădina de zarzavaturi şi au imprimat pe hainele lor vinete şi ardei Kapia, Givenchy, Erdem şi Prabal Gurung ne hipnotizează cu imprimeuri psihedelice florale, în timp ce Burberry au urmat influenţele tribale.  Cel mai reprezentativ designer pentru acest trend este Mary Katrantzou, care încă de la debutul internaţional a mizat pe imprimeuri digitale spectaculoase şi continuă să ne surprindă în fiecare sezon.

Cum se poartă?

După cum ai observat deja, hainele imprimate digital sunt foarte stylish şi canalizează toată atenţia asupra lor, prin urmare dozează-le cu moderaţie în ţinuta ta, pentru a nu crea un look obositor. Combină piesele vestimentare imprimate, cu unele basic, în naunţe neutre.

Dacă mizezi pe extrem, atunci poţi să porţi un total look precum cele propuse de Mary Katrantzou sau Dolce & Gabbana, ori să combini diverse imprimeuri. Dar ar fi bine să rămâi totuşi în aceeaşi zonă cromatică.

Propunerile noastre

Noi ne-am delectat deja cu noile colecţii din magazine, aşa că ne-am gândit să facem o selecţie pentru voi cu cele mai cool creaţii imprimate digital. În topul nostru se află eşarfele din colecţia “Botanic”, realizate de Agnes Keszeg pentru Molecule-F şi cămaşa din colectia H&M for Water.

1. Cămaşă imprimată Alina Botea, 300 lei – Molecule-F

2. Pantaloni Alina Botea, 300 lei – Molecule-F

3. Cămaşă H&M for Water, 89.9 lei – H&M

4. Fustă, 129 lei – H&M

5. Pantaloni Stella McCartney, 1427.3 lei – Victoria Online

6. Cămaşă D&G, 1145.3 lei – Victoria Online

7. Pantaloni D&G, 1154.3 lei – Victoria Online

8, 9, 10 – Eşarfe “Botanic” by Agnes Keszeg, 265 lei – Molecule-F

Dacă vrei să porţi 0 creaţie imprimată digital la un eveniment sau la o petrecere sofisticată, alege o rochie din colecţia de primăvară-vară 2012 Venera Arapu. Venera a stilizat câteva outfit-uri şi le-a imprimat pe rochii elegante din mătase. Efectul vizual este remarcabil. Poţi vedea mai multe rochii din colecţia Venera Arapu, aici.

text: Claudiu Enescu
foto: style.com, hm.com, molecule-f.com, victoriaonline.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: