MAUVERT

fashion & lifestyle blog

H&M + MAISON MARTIN MARGIELA = H&MMM

H&M a anunţat oficial colaborarea cu MAISON MARTIN MARGIELA, pentru sezonul toamnă-iarnă 2012/2013. Impactul – pentru mine, cel puţin – nu a fost atât de mare pentru că ieri, pe site-ul revistei Vogue, circulau zvonuri despre această colaborare. Toată ziua am căutat să verific informaţia din mai multe surse, însă până azi-noapte la ora 3.00 nu apăruse niciun anunţ oficial în pagina dedicată presei, de pe site-ul H&M.  Dar iată că astăzi avem confirmarea oficială!

În plus, chiar dacă la prima vedere vestea colaborării cu Maison Martin Margiela a fost şocantă, la o privire de ansamblu a tuturor colaborărilor pe care H&M le-a avut cu designerii de-a lungul anilor, putem identifica nişte tipare cu care operează compania suedeză. Nu degeaba îşi descriu stilul ca ‘moda democratică’, pentru că ei chiar oferă produse pentru toate gusturile.

Pentru segmentul premium, sofisticat, au colaborat cu Karl Lagerfeld (2004), Stella McCartney (2005) şi Lanvin (2010). Pentru cel orientat spre luxul opulent s-au aliat cu Roberto Cavalli (2007), Jimmy Choo (2009) şi Versace (2011). Consumatorilor de modă care caută detaliile interesante le-au adus surprize precum Sonia Rykiel (2009), cunoscută pentru tricotaje, sau Matthew Williamson (2009) şi Marni (2012) – fiecare celebru pentru tipurile de imprimeuri în jurul cărora îşi construieşte colecţia. Zona conceptuală a modei nu este una pe care ne imaginam prea curând că o va exploata un mass retailer precum H&M, însă după colaborările cu Viktor & Rolf (2006) şi Comme des Garçons (2008), era evident că vor urma şi alte parteneriate cu nume care se adresează consumatorilor ‘de nişă’.

MAISON MARTIN MARGIELA este o casă de modă care şi-a urmat mereu calea, adesea în afara cadrului tradiţional al modei. Punând mereu la îndoială standardele şi prezentând articolele prin tehnica deconstruirii şi a transformării, echipa de creaţie Margiela reinventează volume, modifică forme, schimbă utilizarea iniţială şi circuitul articolelor şi se abate  întotdeauna de la noţiunile clasice ale modei.

MAISON MARTIN MARGIELA este una dintre cele mai importante şi influente case de modă franţuzeşti din ultimele trei decenii. Sunt foarte încântată de această colaborare esenţială care va oferi iubitorilor de modă din întreaga lume şansa de a purta articole speciale sub semnătura casei MAISON MARTIN MARGIELA. Această colaborare va fi un moment extraordinar şi memorabil în lumea modei.

Margareta van den Bosch | Director de Creaţie la H&M

Suntem foarte bucuroşi să prezentăm articolele create de MAISON MARTIN MARGIELA împreună cu H&M, oferind o nouă interpretare a viziunii noastre. Vom îmbina universurile contrastante ale celor două case de modă într-un mod care va surprinde pe toată lumea.

MAISON MARTIN MARGIELA

Colecţia capsulă va cuprinde articole vestimentare şi accesorii pentru femei şi bărbaţi şi va fi lansată pe 15 noiembrie 2012, în 230 de magazine din lume şi on-line.

surse: hm.com, maisonmartinmargiela.com

Ce părere aveţi despre această colaborare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: