MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: alb minimalist

Una dintre cele mai sofisticate tendinţe ale verii este ţinuta all white. Pentru sezonul în curs designerii ne propun să ne concentrăm asupra pieselor clasice din garderobă, cu 0 singură condiţie ca acestea să fie albe. Fie că optezi pentru o ţinută relaxată, formată din piese cu linii simple, sau pentru accente de design precum un peplum sau drapaje, cheia succesului pentru o ţinută minimalistă o reprezintă materialele naturale, fără broderii sau imprimeuri şi tăieturile geometrizate.

Jil Sander, Donna Karan, Fendi, Sportmax şi Diane von Furstenberg s-au inspirat din siluetele anilor ’50 atunci cand au desenat rochiile cloş. Lungimea acestora variază de deasupra genunchiului până deasupra gleznei, cele din urmă fiind recomandate, doar persoanelor înalte. La celălalt pol, Yves Saint Laurent, Hermes şi Stella McCartney au trimis pe podium ţinute de inspiraţie masculină, a căror piesă centrală este tuxedo-ul, în combinaţie cu pantaloni capri sau cu pantaloni ampli, cu talie înaltă şi călcaţi la dungă. Phoebe Philo pentru Celine şi Ricardo Tisci pentru Givenchy au pledat pentru peplum (volanul care marchează talia), o adevărată vedetă a tendinţelor verii. De altfel, colecţia Celine, cu tăieturile grafice pe materiale albe impecabile, este cea mai reprezentativă pentru tendinţa alb minimalist.

Cum se poartă?

Pe cât de sofisticat, pe atât de pretenţios – sunt atributele ce rezumă cel mai bine trend-ul all white. În primul rând, luaţi în considerare silueta care vă vine cel mai bine şi, oricât de mult v-ar atrage o ţinută de pe podium, nu cedaţi tentaţiei de a purta piese care vă dezavantajază. Albul pune în lumină şi amplifică, aşa că cere o siluetă impecabilă.

Puteţi purta o cămaşă albă, simplă, încheiată la toţi nasturii, împreună cu o fustă albă plisată, într-o ţinută care aminteşte de eleganţa tenisului. Un tricou lejer din bumbac subţire arată foarte elegant în combinaţie cu o pereche de pantaloni pană şi cu pantofi nude. Pentru ţinutele business, sacoul sau cămaşa cu peplum sunt alegerea ideală, fie că le purtaţi cu o fustă creion de lungime medie sau cu pantaloni.

Propunerile noastre 

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află cămaşa deconstruită M12 şi brăţara Givenchy.

1. Cămaşă deconstruită M12, 600 lei – Molecule-F

2. Cămaşă, 59 lei – H&M

3. Brăţară Givenchy, 1223.4 lei – Victoria Online

4. Blazer, 359 lei – Zara

5. Rochie Andreea Tincu, 865 lei – Molecule-F

6. Rochie Diane von Furstenberg, 1121.4 lei – Victoria Online

7. Fusta M12, 423 lei – Molecule-F

8. Sacou, 359 lei – Zara

text: Ioana Voicu
colaje: Claudiu Enescu
foto: style.com, zara.com, hm.com, molecule-f.com, victoriaonline.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: