MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Spune NU testării pe animale!

La nivel global, în fiecare secundă 3 animale sunt supuse unor suferinţe atroce sau mor în urma experimentelor de laborator pentru testarea produselor cosmetice. Compania LUSH FRESH HANDMADE COSMETICS continuă lupta impotriva acestor teste inutile şi propune metode alternative de testare.  Te aşteptăm şi pe tine la evenimentul de informare şi conştientizare ce va avea loc miercuri, începand cu ora 19.00, pe pajistea Roaba de Cultura din Parcul Herastrău.

Evenimentul, realizat cu sprijinul Fundatiei VIER PFOTEN şi al Asociaţiei GREEN REVOLUTION, va avea ca susţinători peste 20 de personalităţi din lumea artistică, mass-media şi mediul de business. Ei vor purta tricourile LUSH cu mesajul “Spune NU testării pe animale” pentru a atrage atenţia asupra suferinţelor atroce şi inutile, la care sunt supuse animalele în laboratoarele pentru testarea produselor cosmetice.

În cadrul evenimentului din Parcul Herastrău, personalităţile şi spectatorii prezenţi vor fi invitaţi să-şi spună părerea despre testele pe animale, în faţa unei camere de filmat. Mesajele lor înregistrate, alături de cele ale altor cetăţeni europeni, vor ajunge în următoarele luni în atenţia Parlamentului European de la Bruxelles.

Un număr de dresaj realizat cu câinii, foşti maidanezi, din echipa Câini pentru Oameni ai VIER PFOTEN, incluşi in programul de terapie asistată de animale pentru copii cu dizabilităţi şi bătrâni, va fi pus în scena. Seara se va încheia cu două concerte, sustinute de Mike Godoroja and The Blues Spirit şi Elena Stoica Band.

Laboratoarele de testare, adevarăte camere de tortură

Deşi există ingrediente naturale sau deja testate, anual peste 100 de milioane de şoareci, şobolani, porcuşori de Guineea, iepuri, maimuţe, câini sau alte animale din intreaga lume sunt supuse unor suferinţe greu de imaginat numai pentru că ingredientele unui nou sampon sau ale unei noi creme sa fie verificate. Testele sunt dureroase, realizate fără anestezie, iar de cele mai multe ori animalele mor în urma procedurilor. Mai mult, testele pe animale sunt de cele mai multe ori irelevante în privinţa siguranţei produselor pentru oameni.

De 30 de ani, compania LUSH FRESH HANDMADE COSMETICS este fidelă unei politici care exclude nu numai testarea pe animale, ci şi achizitionarea de ingrediente de la vreun furnizor care în trecut a testat sau a avut colaboratori ce au realizeaza astfel de teste.

Evenimentul de la Bucureşti se înscrie în campania menita să determine Uniunea Europeana să adopte, în 2013, o nouă Directiva privind interzicerea comercializari şi publicităţii produselor cosmetice testate pe animale în spaţiul comunitar. Compania Lush Fresh Handmade Cosmetics a strans deja 350.000 de semnaturi la nivel international, pe care le-a înmanat Comisiei Europene. De asemena, ofera 5 premii în valoare totala de 250.00 GBP pentru 5 alternative de testare ce nu cauzeaza suferinţa şi moartea animalelor. În prezent, legislatia europeana interzice folosirea animalelor în scopul testarii, vânzarea produselor cosmetice finite testate pe animale, precum şi vânzarea cosmeticelor ale caror ingrediente au fost supuse anumitor tipuri de teste pe animale însa aceste aspecte nu au fost niciodata aplicate în întregime.

Faza finală a seriei de interdicţii urmează să intre în vigoare în 2013 şi ar face din UE o zona eliberată complet de testele pe animale. Totusi, Comisia Europeana ameninţă cu o amânare, care ar pune în vigoare ultima interdicţie abia în 2020.

sursa: comunicat de presă Lush
Advertisements

3 responses to “Spune NU testării pe animale!

  1. Pingback: Blogstorming-16 | MWB

  2. Bianca 13 July, 2012 at 10:21 am

    Ma bucur ca cineva apara drepturile animalelor si fac asemenea campanii.Felicitari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: