MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Creaţiile lui Dinu Bodiciu la Idelier Concept Store

Dinu Bodiciu, designerul român, care a cucerit-o pe însăşi Lady Gaga prin excentricele piese din colecţia sa de absolvire, îşi aduce creaţiile de acum şi la Idelier Concept Store.

Sunt încântat că am şansa de a fi prezent pentru a doua oară la Idelier Concept Store, de această dată cu o colecţie de haine. Mă bucură faptul că lumea modei din România se dezvoltă şi începe să capete putere“, afirmă Dinu Bodiciu.

Colecţia sa de absolvire, intitulată I.R.R.I, continuă interesul său pentru corpul uman şi interacţiunea sa cu hainele şi, de această dată, se concentrează pe conceptul oglindirii în psihoanaliză. Momentul în care ne descoperim reflecţia în oglindă corespunde momentului în care oamenii devin conştienţi de propria lor identitate. Spre deosebire de oglinda, care distorsionează realitatea, designerul român a încercat să urmeze realitatea cu fidelitate, toate elementele hainelor fiind în partea din faţă, spatele neavând detalii.

Nici culorile nu sunt alese întâmplător, simbolistica lor fiiind una relevantă pentru colecţie. Griul reprezintă metalul, nudul simbolizează coloarea pielii, iar roşul este simbolul vieţii şi al căldurii corpului uman. În ceea ce priveşte nuanţele gradate ale colecţiei, Dinu a apelat la serviciile unui birou de print digital.

“Când am lansat platforma “Famous Ideas… to Be” ne-am propus să aducem în atenţia presei şi publicului oameni talentaţi în ale căror idei credem. Dinu a fost printre primii în care am crezut că va deveni faimos şi iată că nu ne-am înşelat”, a declarat Silvia Serban, designer vestimentar, fondator Idelier Concept Store.

Dinu Bodiciu a absolvit un master în Fashion Design&Tehnology la London College of Fashion în anul 2011. Creaţiile sale au ajuns pe blogurile de modă londoneze sau în reviste precum: Vogue Japan, Dazed&Confused, Elle România, L’Officiel Ucraina şi Vision China. Talentatul designer a fost prezent şi la cea mai recentă gală AVANPREMIERE, unde a prezentat colecţia pentru primăvară-vară 2012, “Transient Bodies”.

Citeşte interviul pe care l-am realizat în exclusivitate cu Dinu Bodiciu, după Gala AVANPREMIERE, aici.

sursa: comunicat de presă
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: