MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Noul sezon Dolce & Gabbana: Sicilianitá, Sartorialitá, Sensualitá

Muzele Monica Bellucci, Bianca Balti și Bianca Brandolini D’Adda joacă rolurile principale în campania DOLCE & GABBANA toamnă-iarnă 2012-2013, surprinsă în instantanee de către fotograful Giampaolo Sgura. Sub semnul celor trei S – Sicilianitá, Sartorialitá, Sensualitá – campania continuă seria imaginilor superbe de sezonul trecut ale unei familii de trei generații, sărbătorind în decorul unui oraș tipic din Sudul Italiei.

Ipostazele firești ale unor oameni care se bucură de viață, imaginile dinamice, dar și fizionomiile diverse și „necăutate”, dau privitorului impresia că asistă la scene din viața reală. Hainele arată impecabil, fie că sunt purtate de regazzi de 7 ani, de fotomodele sau de însăși Mamma la o vârstă respectabilă, deoarece eleganza italiana nu cunoaște frontiere. Protagonistele întruchipează tipologia italiencei autentice: ultra-senzuală, gălăgioasă, voluptoasă, autoritară, dar fără a fi vulgară.

Colecția Dolce & Gabbana toamnă-iarnă 2012-2013 este inspirată din picturile și decorațiunile din catedralele baroce din Sicilia, dar și din portul italiencelor de altădată, care asistau la slujbele religioase în cele mai frumoase veșminte. Pentru a celebra măiestria croitoriei italiene, designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana au folosit materiale reprezentative precum dantela și macramé-ul, dar și mătase și organza ca bază pentru imprimeuri sau aplicații. Meșterii din atelierele D&G au realizat broderii florale colorate amintind de coroanele de flori aduse omagiu, și aplicații metalice aurii inspirate din podoabele statuilor religioase.

Repoziționarea brand-ului Dolce & Gabbana este, fără doar și poate, cea mai notabilă a ultimilor ani. Strategiile de promovare online, renunțarea la diffusion line-ul D&G și mai ales întoarcerea la moștenirea italiană pe care cei doi designeri o valorifică deja de șase sezoane încoace la un cu totul alt nivel, reprezintă măsuri inteligente de adaptare în timpul crizei economice.

text: Ioana Voicu
foto: dolcegabbana.it
Advertisements

4 responses to “Noul sezon Dolce & Gabbana: Sicilianitá, Sartorialitá, Sensualitá

  1. Ioana 5 September, 2012 at 7:59 am

    superba colectia! superba campania!

  2. Pingback: Noul sezon Lanvin: Eleganţă pentru toate vârstele « mauVErt

  3. diana 23 February, 2013 at 6:43 pm

    exceptional!

  4. Pingback: Femei care ne inspira: Bianca Brandolini d’Adda | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: