MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Poșetele statement, cele mai dezirabile accesorii

Un adevăr general valabil, care circulă de zeci de ani în industria modei, este acela că articolele de marochinărie sunt cele mai importante accesorii din garderobă. Instrumentele de marketing ale marilor branduri ne-au convins, așadar, nu doar de importanța genților, ci și de faptul că aceste accesorii au statutul de invesții pe termen lung.

Chiar dacă o geantă este de calitate datorită pielii naturale din care este confecționată și a finisajelor impecabile care îi dau un aspect plăcut și certitudinea că va rezista în timp, ea nu este considerată o ”IT bag” decât dacă are și garanția unui brand cu tradiție și asocierea cu anumite personalități.

Termenul englezesc de ”IT bag” este o născocire destul de recentă pentru a desemna un model de poșetă de lux, care are succes la public. Gențile iconice au apărut, însă, încă de pe vremea divelor din secolul trecut. În 1956, celebra casă Hermès și-a botezat ”Kelly” vechiul model Sac à dépêches, ca un omagiu adus lui Grace Kelly, care se dovedise o purtătoare fidelă a modelului.

Acesta a fost doar începutul asocierii poșetelor brand-urilor de lux cu femei celebre. Practica în care un designer dă unei genți numele muzei sale este cea mai simplă și atrăgătoare formă de marketing, deoarece femeile de pretutindeni au aspirat dintotdeauna la look-ul chic al actrițelor, fotomodelelor sau artistelor lor preferate. Cele mai elocvente exemple de astfel de poșete sunt modelele ”Birkin” de la Hermès (denumită după Jane Birkin), ”Alexa” de la Mulberry (denumită după Alexa Chung) sau ”Stam” de la Marc Jacobs (denumită după Jessica Stam).

Chiar și fără această formă de curtoazie, în care unei vedete îi este închinat un anumit model de geantă, celebritățile sunt cele mai bune promotoare ale tuturor IT bag-urilor. De-a lungul timpului, nume precum Victoria Beckham, surorile MaryKate și Ashley Olsen sau Jessica Alba au fost văzute purtând cele mai bine vândute modele de genți Louis Vuitton (Speedy, Alma, Neverfull), Chanel (2.55, Boy), Dior (Gaucho, Miss Dior), Chloé (Paddington), Fendi (Spy, Baguette), YSL (Muse), Givenchy (Nightingale, Antigona) sau geanta de voiaj Céline.

O veste îmbucurătoare pentru toate fashionistele care își doresc să arate ca vedetele lor preferate este faptul că s-a dat startul concursului 100 de poșete, lansat de Kinder Bueno. Mecanismul concursului este unul foarte interactiv. Câștigi o poșetă de lux și ajungi sa porti 12: în fiecare săptămână primești câte o poșetă timp de cinci zile și apoi o dai la schimb cu alta până în final, când rămâi cu ultima primită. Poșetele sunt toate una și una. O parte dintre ele sunt disponibile spre vizionare pe www.100deposete.ro, site-ul concursului. Mult succes!

text: Ioana Voicu

Advertisements

3 responses to “Poșetele statement, cele mai dezirabile accesorii

  1. 1001looks 6 September, 2012 at 5:51 am

    Chanel 2.55 makes my heart beat stronger 😉
    Concursul e foarte interesant și atractiv ….

  2. Pingback: Must-have: Louis Vuitton ALMA « mauVErt

  3. Pingback: Dior New Lock, o nouă tentație Kinder Bueno « mauVErt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: