MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Must-have: Louis Vuitton ALMA

Lucrurile clasice, fie că vorbim despre haine, bijuterii sau poşete, sunt în general cele mai scumpe, dar şi cele mai dezirabile pentru că doar ele trec testul timpului. În majoritatea cazurilor povestea acestor obiecte începe cu mulţi ani în urmă, într-o familie de meşteşugari înzestraţi cu măiestrie şi talent care manufacturau piese de o frumuseţe inegalabilă. Frumuseţea şi rezistenţa în timp a acestor piese vine tocmai din simplitatea formei, calitatea ireproşabilă a finisajelor şi a materialelor.

Dacă într-unul dintre articolele recente v-am povestit despre poşetele statement şi de ce sunt acestea o investiţie în garderobă, astăzi avem pentru voi un exemplu de o astfel de geantă.

Poşeta Louis Vuitton „Alma” este în topul preferinţelor pasionatelor de modă din întreaga lume, deoarece este un model adaptabil la diverselor stiluri vestimentare, care nu se demodează niciodată. Designul modelului Alma este inspirat de o geantă desenată de Gaston Vuitton, nepotul dinspre soţie al fondatorului Louis, în anii `30, iar numele i se trage de la Pont de l`Alma, o arteră foarte circulată a Parisului în anii 1900. Se mai spune că Alma era un model îndrăgit de Coco Chanel şi că era singura geantă pe care o purta fără să fie creaţia ei.

Faptul că Alma este un bestseller al casei Louis Vuitton de câteva decenii încoace se datorează liniei simple, rotunjite şi calităţii excepţionale la care geanta este realizată. Pentru a celebra această piesă iconică, maison Vuitton a scos, pentru vara lui 2012, modelul Alma în 12 nuanţe noi, printre care verde mentă, burgund şi portocaliu.

Deschiderea se realizează cu două fermoare, iar compartimentarea interioară este una foarte simplă: două buzunare de mărimi diferite cusute pe căptuşeala realizată din fibră Alcantara. Singurele accesorii ale genţii sunt un lacăt metalic ataşat cheiţei de la fermoar şi o cheie în etui de piele, prinsă de unul dintre mânere.

Alma este disponibilă în trei variante de material: piele maro cu monograma Louis Vuitton, piele lăcuită cu monograma Louis Vuitton ştanţată şi piele Epi, cu un singur logo ştanţat la bază. Pielea Epi este un tip de piele texturată, „cutată”, asemănătoare pielii Saffiano patentate de Prada. Modelele din piele Epi sunt foarte căutate atât pentru aspectul plăcut, cât şi pentru că sunt mai uşor de întreţinut şi de curăţat decât cele din piele netedă.

În fine, datorită atributelor sale, modelul Alma este unul clasic, foarte notoriu printre celebrităţi şi femei de afaceri. Printre star-urile care nu se mai pot despărţi de Louis Vuitton Alma se numără Kirsten Dunst, Blake Lively, Jennifer Love Hewitt sau Nicole Scherzinger.

Louis Vuitton ALMA este una din cele 100 de poşete oferite de Kinder Bueno pe care Mauvert o poartă în avanpremieră, în această săptămână.  La fel cum poate face orice femeie care cedeaza tentaţiei Kinder Bueno şi intră în lanţul slăbiciunilor trimiţând prin SMS la 1718 codul unic de pe interiorul ambalajului.

 Şi tu te poţi afişa cu această piesă statement dacă te înscrii în concurs!

Dacă eşti una dintre cele 100 de câştigătoare ai ocazia să porţi, pe rând, 12 poşete de lux, printre care şi geanta din piele portocalie Louis Vuitton ALMA . Vestea cea bună? Ultima poşetă pe care o primeşti rămâne a ta!

Asta înseamnă să câştigi o poşetă şi să porţi mai multe. Pentru că o tentaţie nu vine niciodată singură.

text: Claudiu Enescu & Ioana Voicu
sursa: louisvuitton.com, youtube.com, celebrity-bags.com

Advertisements

5 responses to “Must-have: Louis Vuitton ALMA

  1. Pingback: The TREND: Lady Look « mauVErt

  2. Pingback: Givenchy Antigona, una dintre tentațiile Kinder Bueno « mauVErt

  3. Pingback: Poșeta maro Burberry – tentația supremă Kinder Bueno « mauVErt

  4. Mihai Malina 10 October, 2012 at 2:18 pm

    e superba:X m-am inscris si eu in concurs:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: