MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: Lady Look

Pentru sezonul toamnă-iarnă 2012/2013, preferatul nostru este look-ul sofisticat şi feminin, accesorizat corespunzător, care să evidenţieze subtil formele femeii.

Designerii marilor case de modă şi-au găsit inspiraţia în stilul sofisticat al divelor de la Hollywood, ale anilor ’50 sau în eleganţa perfectă a eroinelor filmelor lui Hitchcock. Stella McCartney, Christian Dior, Bottega Veneta, Lanvin, Jason Wu, Burberry, Valentino sau Gucci au pornit în reeditarea noului look feminin, evidenţiind talia. Ei au readus în atenţie peplumurile din sezonul de vară, au evidenţiat şoldurile cu materiale modelatoare şi au încins taliile modelelor cu cele mai diverse centuri şi curele. Pentru colecţia Murmur toamnă-iarnă 2012/2013, Andreea Bădală a ilustrat un look de zeiţă, accentuând bustul, talia şi şoldurile. Principalele piese ale sezonului sunt fustele creion, rochiile până sub genunchi, care urmăresc forma corpului şi taioarele cambrate.

Trebuie să fii sofisticată nu numai prin look, cu şi prin atitudine. În primul rând, luaţi în considerare silueta care vă vine cel mai bine şi, oricât de mult v-ar atrage o ţinută de pe podium, nu cedaţi tentaţiei de a purta piese care vă dezavantajază. Dacă nu poţi purta o fustă creion, alege fusta cloş, dar obligatoriu să se termine sub genunchi.

Curelele subţiri sau centurile medii sunt un must-have. Le puteţi purta peste cămaşă, cardigan şi chiar peste un sacou cambrat. Nu uitaţi de accesorii! Mănuşile, broşele şi colierele statement din cristale sunt alegerea perfectă. Pentru ţinutele business alegeţi perlele.

Pentru un astfel de look trebuie să alegeţi o poşetă clasică, rigidă, de dimensiune mică sau medie, precum modelul Alma de la Louis Vuitton.

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află fusta din piele H&M, ochelarii A-Morir şi poşeta Louis Vuitton ALMA.

1. Jacheta Givenchy, 6139.5 lei – Victoria Online

2. Broşă Oscar de la Renta, 241 euro – Net-a-Porter.com

3. Ochelari Lena A-Morir, 340 euro – Sunglass Curator

4. Mănuşi din piele, 99 lei – H&M

5. Curea, 69 lei – Zara

6. Botine din piele  Charlotte Olympia, 4049 lei – Victoria Online

7. Mănuşi din piele Lanvin, 560 euro – Net-a-Porter.com

8. Pulover cu peplum, 229 lei – Zara

9. Cardigan, 129 lei – H&M

10. Fusta, 89 lei – H&M

11. Centura cu strasuri, 99 lei – Zara

12. Fusta din piele, 399 lei – H&M

13. Centură, 39.9 lei – H&M

14. Poşetă Louis Vuitton ALMA – 100depoşete.ro

 Şi tu te poţi afişa cu această piesă statement dacă te înscrii în concursul 100depoşete.ro. Dacă eşti una dintre cele 100 de câştigătoare ai ocazia să porţi, pe rând, 12 poşete de lux, printre care şi celebra Louis Vuitton ALMA . Vestea cea bună? Ultima poşetă pe care o primeşti rămâne a ta! O tentaţie nu vine niciodată singură.

text: Claudiu Enescu
foto: vogue.it, net-a-porter.com, victoriaonline.ro, hm.com, zara.com, sunglasscurator.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: