MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: Black Leather

Pielea este frumoasă, elegantă şi rezistentă, ceea ce explică şi popularitatea ei, în ciuda tuturor protestelor activiştilor ecologişti. În vestimentaţie pielea a existat dinainte să apară modă, însă pe podium ea este preferată cu precădere în sezonul rece. Pentru toamnă-iarnă 2012/2013 pielea este cu siguranţă unul dintre cele mai hot trend-uri ale sezonului şi a fost prezentă în majoritatea colecţiilor prezentate la New York, Milano sau Paris. Şi pentru că negru este clasic, sexy, sofisticat şi versatil, un total look realizat din piele neagră va atrage cu siguranţă privirile celor din jur.

Designerii nu s-au limitat doar la fustele creion sau asimetrice, ori la iconicele jachete biker; Loewe, Calvin Klein şi Valentino au realizat rochii elegante din piele neagră, care accentuează senzualitatea. YSL,  Fendi, Diane von Furstenberg, Marios Schwab şi Givenchy au readus în atenţie paltonul din piele, până la genunchi, optând pentru minimalism şi tăieturi clasice, fără aplicaţii sau detalii inutile. Pantalonii din piele apar într-o mai mare varietate, de la cei super-skinny (Balmain), până la cei de inspiraţie ecvestră (Gucci) sau baggy (Derek Lam).

Negrul subţiază aşa că toată lumea are unda verde să-l poarte. Totuşi pentru o rochie din piele neagră trebuie să ai o siluetă armonioasă. Altfel, alege o jachetă, o fustă sau pantaloni din piele.

Jacheta biker din piele poate fi purtată şi la o rochie elegantă din mătase, şi la o rochie maiou, din bumbac, atunci când mergi la shopping. Nu uita de geanta mare,  încăpătoare,  realizată dintr-o piele de calitate!

Cu o fustă creion, din piele, poţi obţine un look sofisticat şi extrem de sexy dacă o porţi cu o cămaşă vaporoasă, semi-transparentă, din mătase sau chiar cu banala cămaşă albă. Inspiră-te de la Carine Roitfeld! Ei îi iese îtotdeauna perfect.

Pantalonii skinny din piele arată stylish, purtaţi cu un sacou masculin sau un pulover voluminos din bumbac sau lână.

Accesoriile din piele sunt obligatorii. Cizmele cu ţinte şi genţile mari din piele mată  trebuie să devină piese basic în orice garderobă.

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află geanta Antigona de la Givenchy, cizmele biker Zara, şi colierul din coral negru Statement Jewelery by Ioana Enache.

1. Botine din piele, 379 lei – Zara

2. Cizme biker, 499 lei – Zara

3. Husa iPad Christian Louboutin, 445 euro – Net-a-Porter.com

4. Căciulă, 29.9 lei – H&M

5. Ochelari Karen Walker, 240 euro – Sunglass Curator

6. Colier din coral negru Statement Jewelery by Ioana Enache, 470 lei – Molecule-F

7. Jacheta din piele Balenciaga, 2297.7 lei – Victoria Online

8. Fusta din piele Isabel Marant, 3219 lei – Victoria Online

9. Curea, 29.9 lei – H&M

10. Şort din piele Isabel Marant, 2989 lei – Victoria Online

11. Curea, 99 lei – Zara

12. Jachetă din piele cu ţinte, 879 lei – Zara

13. Fusta din piele, 399 lei– Zara

14. Cizme din piele, 499 lei – Zara

15. Poşetă Givenchy ANTIGONA – 100depoşete.ro

Givenchy ANTIGONA este una din cele 100 de poşete oferite de Kinder Bueno pe care Mauvert o poartă în avanpremieră, în această săptămână.  La fel cum poate face orice femeie care cedeaza tentaţiei Kinder Bueno şi intră în lanţul slăbiciunilor trimiţând prin SMS la 1718 codul unic de pe interiorul ambalajului. 

 Şi tu te poţi afişa cu această piesă statement dacă te înscrii în concurs!

Dacă eşti una dintre cele 100 de câştigătoare ai ocazia să porţi, pe rând, 12 poşete de lux, printre care şi geanta mare din piele mată Givenchy ANTIGONA . Vestea cea bună? Ultima poşetă pe care o primeşti rămâne a ta!

Asta înseamnă să câştigi o poşetă şi să porţi mai multe. Pentru că o tentaţie nu vine niciodată singură.

text: Claudiu Enescu
foto: vogue.it, net-a-porter.com, molecule-f.com, victoriaonline.ro, hm.com, zara.com, sunglasscurator.ro
Advertisements

One response to “The TREND: Black Leather

  1. Pingback: Givenchy Antigona, una dintre tentațiile Kinder Bueno « mauVErt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: