MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Ana Morodan for Statement Jewelry

Colaborările bloggerilor de modă cu designeri sau branduri celebre reprezintă o strategie de marketing foarte facilă pentru a acapara noi categorii de public. H&M a realizat o colecţie în colaborare cu bloggerul suedez Elin Kling, franţuzoaica Garance Dore a ilustrat câteva piese pentru o colecţie capsulă Kate Spade, iar spaniolul Pelayo Diaz face de trei sezoane încoace accesoriile brandului David Delfin.

Pe acelaşi tipar, prietena noastră Ana Morodan, de la High Street Cardigans, deja celebră pentru dragostea ei pentru bijuterii, dar şi pentru felul în care interpretează diverse personaje pe blogul ei de stil personal a realizat o colecţie de coliere statement în colaborare cu Statement Jewelry.

Colecţia „Ana Morodan for Statement Jewelry” cuprinde şapte coliere statement şi un accesoriu capilar, inspirate din diversele etape de dezvoltare stilistică ale Anei Morodan. Cele opt bijuterii sunt realizate din pietre semipreţioase precum: agate, turcoaze, coral alb, iolit sau perle de cultură şi au inserate pandante vintage încrustate cu cristale de Bohemia şi accesorii aurite. Fiecare colier poartă un nume şi reprezintă un anumit personaj, pe care Ana Morodan şi l-a asumat şi l-a întruchipat la un moment dat. White Countess, Aristocratic Viper, Dark Romance, Poison Ivy, Forgotten Queen, Lady Venom, Dark Hero sau Glamour Head sugerează cele opt „roluri” în care s-a regăsit din punct de vedere vestimentar, celebrul blogger şi stilist personal.

 

„De când mă ştiu am fost îndrăgostită de bijuterii gablonţ şi de colierele statement. Pentru mine bijuteriile sunt elemente vitale în evoluţia stilului meu vestimentar. M-am simţit foarte măgulită şi onorată în momentul în care Ioana Enache mi-a propus această colaborare.”,  a declarat Ana Morodan.

 

Bijuteriile realizate de Ana Morodan pentru Statement Jewelry se adresează unei femei moderne, active, care se simte bine în pielea ei şi este îndrăgostită de bijuterii şi accesorii excentrice. Preţurile colierelor variază între 450 şi 600 de lei.

Statement Jewelry este brand-ul de bijuterii înfiinţat în 2011 de către Ioana Enache. Ioana Enache a absolvit Facultatea de Arhitectură şi a urmat cursurile Şcolii de Bijuterie Contemporană Assamblage sub îndrumarea lui David Sandu. S-a îndrăgostit iremediabil de designul de bijuterie şi a început prin a realiza coliere statement în combinaţii cât mai  îndrăzneţe, nu numai prin asocierile de materiale şi formele lor, ci şi prin dimensiunile accesoriilor, realizate  din combinaţii de pietre semipreţioase şi perle de cultură. Statement Jewelry reprezintă o declaraţie a propriei persoane, a propriului stil şi a propriei feminităţi.

Povestea campaniei de promovare

Probabil aţi observat că de ceva vreme fotografiile Anei de pe blogul personal, precum şi cele realizate pentru proiectul “Morodan Day” de pe Molecule-F sunt realizate de mine. Aşa că propunerea de a concepe şi fotografia campania pentru noua colaborare “Ana Morodan for Statement Jewelry” a venit foarte firesc. Nu a fost o misiune uşoară pentru că a trebuit să găsesc o modalitate bună şi de impact pentru a evidenţia bijuteriile.

 

Mi-a venit în minte ideea unor nuduri, reproduse cu ironie în stilul portretelor clasice, şi m-am gândit că o pisică ar fi accesoriul perfect pentru un personaj decadent. După cum ştiţi, pisicile sunt pline de simboluri şi semnificaţii. În antichitate pisica era animalul de companie al vrăjitoarelor, simbol al lumii oculte şi al şireteniei feminine, considerat sacru de către egipteni.

Despre pisică, Ana mi-a spus să nu-mi fac griji pentru că prietena ei Elena creşte exemplar 27 de pisici în living-ul propriului apartament. În acel moment, aveam deja tot scenariul în minte. Şi ce putea fi mai bun decât o pisică în fotografii, dacă nu toate cele 27? În dimineaţa următoare ne-am înarmat cu câteva pachete cu cremwursti şi pastile antialergice (eu fiind alergic la pisici şi la părul de pisică) şi am pornit la treabă. A trebuit să fiu foarte spontan în timp ce Ana încerca să momească felinele şi să le ignor pe cele care făceau tumbe în jurul meu, curioase de aparatul de fotografiat. Nu este uşor să te concentrezi când ai în jur atâtea vietăţi, despre care nu ştii de unde urmează să-ţi sară în cap, şi nici să le strângi în jurul subiectului pe care urmează să-l fotografiezi.

Aşadar ceea ce vedeţi este real – în cazul în care aţi avut până acum dubii că pisicile au venit via Photoshop. O campanie puternică şi de impact, presărată cu umor şi care, în opinia mea, redă perfect stilul dezinvolt şi asumat al Anei.

Cum vi se par fotografiile pentru campania de promovare a bijuteriilor?

foto & text: Claudiu Enescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: