MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: British Autumn

Vremea imprevizibilă (n.r. în mare parte mohorâtă) și temperaturile neprietenoase din Nordul Europei i-au forțat pe locuitorii acestei părți a continentului să își adapteze garderoba la fenomenele meteorologice. Dacă scandinavii sunt tributari suprapunerilor unor piese minimaliste, uneori supradimensionate, realizate din cele mai bune materiale și perfect executate, britanicii rămân fideli eleganței tradiționale de pe insulă. Astfel, în jurul Marii Britanii s-a conturat imaginea unei garderobe în nuanțe tomnatice, cu influențe deopotrivă scoțiene și englezești. Pentru că îmbină foarte armonios latura utilă cu cea estetică în vestimentație, stilul britanic este o sursă nesecată de inspirație pentru colecțiile sezoanelor reci.

Pentru toamnă-iarnă 2012-2013, designerii s-au inspirat din ținutele pe care elita britanică le poartă la vânătoare sau în vacanță, la conacul de la țară. Ralph Lauren a mixat influențele insulare cu moda masculină a anilor 30 și a îmbrăcat modelele în costume la trei piese în culori și texturi diferite. Accentele precum batista de buzunar sau basca de tweed au completat look-ul de dandy în vilegiatură. Tommy Hilfiger și Daks au preluat carourile și cromatica britanice, însă aplicate pe siluete moderne, în timp ce Vivienne Westwood a elaborat noi forme și tăieturi pentru sacouri, cu excesul de creativitate caracteristic. Christophor Bailey, directorul de creație de la Burberry, a reinterpretat tweed-ul, fetrul și matlase-urile specifice ținutelor pe care englezii le poartă la țără, dându-le noi forme. Jachetele scurte, fustele cu peplum și talia marcată cu orice preț au adus colecția Burberry în inima orașului.

Puloverele tricotate în nuanțe de camel, burgund sau kaki arată perfect în combinație cu fuste creion sau cloș. Ai mare atenție la proporții: dacă puloverul este supradimensionat, atunci este recomandat să porți o fustă mulată, până la genunchi. Dacă puloverul urmărește linia corpului și se oprește deasupra oaselor bazinului, poți să-l porți cu o fustă amplă. Un truc de mare efect este să-ți marchezi talia cu o curea subțire pentru a crea impresia că picioarele sunt mai lungi decât în realitate.

Un trenci și o umbrelă în carouri sunt soluția ideală pentru zilele ploioase, în care poate nu ai dispoziția necesară să porți un outfit foarte extravagant.

Combinațiile de texturi (carouri simple și romburi ecosez) sunt foarte chic dacă se încadrează oarecum în aceeași paletă cromatică (de pildă: bej, camel, oranj, maro). De asemenea, ai grijă la proporții și la cum arată ținuta pe tine. O astfel de alăturare îndrăzneață va atrage atenția pe zona corpului în care este încadrată, așa că trebuie să fii sigură că te avantajează. Imaginile ideale de pe podium nu au, de multe ori, proiecții fidele în viața reală.

Accesoriile sunt tușa finală într-o ținută, așa că nu te limita la rezerva de marochinărie neagră. O poșetă din piele maro, ca cea Burberry pe care am purtat-o zilele trecute grație campaniei 100depoșete, va completa o ținută în stil britanic.

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află geanta Bridle Leather Belted Bowling de la Burberry, jacheta de lână Isabel Marant, şi colierul din coral Statement Jewelery by Ioana Enache.

1. Trench khaki, 359 lei – Zara

2. Cardigan, 129 lei – H&M

3. Pantaloni M12, 423 lei – Molecule-f.com

4. Colier “Golden Coral Bounce”, Statement Jewelry, 620 lei – Molecule-f.com

5. Trench, 159 lei – H&M

6. Jachetă din lână Etoile by Isabel Marant, 1439 lei – Victoria Online

7. Fustă tweed, 89.9 lei – H&M

8. Mănuşi din piele, 99 lei – H&M

9. Eşarfă, 110 euro – Tommy Hilfiger

10. Jachetă pelerină Lena Criveanu, 466 lei – Molecule-f

11. Cizme din piele Christian Dior, 4509 lei – Victoria Online

12. Poşetă BURBERRY Bridle Leather Belted Bowling – 100deposete.ro

Poșeta maro Burberry este una din cele 100 de poşete oferite de Kinder Bueno pe care Mauvert o poartă în avanpremieră, în această săptămână.  La fel cum poate face orice femeie care cedeaza tentaţiei Kinder Bueno şi intră în lanţul slăbiciunilor trimiţând prin SMS la 1718 codul unic de pe interiorul ambalajului.

 Şi tu te poţi afişa cu această piesă statement dacă te înscrii în concurs!

Dacă eşti una dintre cele 100 de câştigătoare ai ocazia să porţi, pe rând, 12 poşete de lux, printre care şi eleganta poşetă maro Burberry . Vestea cea bună? Ultima poşetă pe care o primeşti rămâne a ta!

Asta înseamnă să câştigi o poşetă şi să porţi mai multe. Pentru că o tentaţie nu vine niciodată singură.

text: Ioana Voicu
colaje: Claudiu Enescu,
fotografii: style.com, vogue.it, zara.com, hm.com, molecule-f.com, victoriaonline.com, 100deposete.ro
Advertisements

One response to “The TREND: British Autumn

  1. I 4 October, 2012 at 8:38 pm

    Articolul tau a venit la fix odata cu plecarea mea in Londra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: