MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Noul sezon Louis Vuitton: călătoria cu trenul LV Express

Louis Vuitton a atins, pentru sezonul toamnă-iarnă 2012, apogeul eleganţei călătoriilor atunci când a pus în scenă o prezentare în cadrul căreia modelele au descins pe podium din Louis Vuitton Express, un tren în mărime naturală inspirat de Orient Express.

Este o premieră ca imaginile din campania de promovare să fie o continuare a poveştii show-ului, însă potrivit lui Marc Jacobs, directorul artistic al brand-ului, echipa Louis Vuitton a încercat să recreeze, într-o manieră cinematografică, arta de a călători şi atmosfera romantică a privitului pe geam, în aşteptarea sosirii la destinaţie.

Dacă iarna trecută modelele din campanie purtau chipiu şi mănuşi de şofer alături de corsete de piele şi port-jartiere pe bancheta din spate a unei maşini de lux, sezonul acesta cele zece modele aşteaptă cuminţi pe banchetele unui vagon de tren. Lumina filtrată şi culorile tomnatice temperează opulenţa materialelor din care sunt realizate hainele şi accesoriile din colecţia Louis Vuitton toamnă-iarnă 2012-2013.

Protagonistele călătoresc îmbrăcate în mantouri din lână cu aplicaţii de cristale naturale sau pardesie de piele cu nasturi-bijuterii supradimensionaţi. Genţile clasice de voiaj cu monogramă, punctul forte al casei Louis Vuitton, sunt aduse de hamali, în timp modelele ţin în mâini genţi din piei exotice cu inserţii de mătase şi aplicaţii de cristale sau poşete cu monograma realizată din paiete. În prim-plan se află o geantă extravagantă îmbrăcată în întregime în cristale, acoperită cu păr de capră şi cu o închizătoare asemănătoare unei bijuterii.

Fotografiile au fost realizate de Steven Meisel într-un studio din New York în care a fost recreat în detaliu decorul trenului din prezentarea care a avut loc în luna martie a acestui an la Paris.

Text: Ioana Voicu
sursa: ilvoelv.com
Advertisements

One response to “Noul sezon Louis Vuitton: călătoria cu trenul LV Express

  1. Pingback: Paris – Expoziția Une Vie de Timbrée | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: