MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Primele imagini din campania Margiela at H&M

Colaborările brand-ului massmarket H&M cu designeri celebri nu mai sunt de mult o noutate. După un periplu printre designeri şi brand-uri foarte cunoscute, suedezii au invitat de data aceasta echipa de creaţie din spatele Maison Martin Margiela să reediteze, pentru H&M, piese iconice din istoria casei.

După un teaser video lansat în luna iunie, zilele acestea au început să apară pe internet primele imagini din campania de promovare, scanate din ediţiile de noiembrie ale marilor reviste de modă. Campania, semnată de fotografa britanică Sam Taylor-Johnson, a fost realizată pe străzile din Paris. Taylor-Johnson a colaborat cu directorul de creaţie Markus Kiersztan pentru şedinţa foto şi seria de scurt-metraje care vor rula începând cu 8 noiembrie.

   

În ceea ce priveşte proiectul, Sam s-a arătat foarte încântată să lucreze cu un brand atât de anarhist precum Maison Martin Margiela şi i s-a părut o provocare creativă să îl asocieze cu moda accesibilă.

I wanted to create an atmosphere that was both quiet and still. That each person was in their own emotional and physical thought space. A world away from the heady atmosphere of the usual urban noise.

Sam Taylor-Johnson

Imaginile ne dezvăluie primele piese din colecţie: un mantou supradimensionat din fâş, pantaloni cu aplicaţii metalice, rochii şi jachete asimetrice şi o pereche de escarpeni cu talpa din plexi transparent pentru femei. Pentru linia de bărbaţi, piesele clasice sunt reeditate în spiritul avangardist al casei: croiuri, aplicaţii, detalii şi materiale spectaculoase.

Un membru al echipei de creaţie Martin Margiela a declarat într-un interviu acordat ediţiei britanice a revistei GQ că este o plăcere să reediteze piese reprezentative ale brand-ului, pentru o categorie nouă de public. Practic, prin această colaborare, pun piese de colecţie la dispoziţia celor care nu au reuşit să le achiziţioneze încă, fie pentru  că erau prea tineri la vremea apariţiei respectivelor colecţii, fie pentru că magazinele fizice erau puţine şi vânzările on-line inexistente. Pentru a putea repera sezonul căruia i-a aparţinut un anumit produs, pe etichete vor fi specificate date despre colecţiile-sursă.

Colecţia capsulă va cuprinde articole vestimentare şi accesorii pentru femei şi bărbaţi şi va fi lansată pe 15 noiembrie 2012, în 230 de magazine din lume şi on-line.

surse: wwd.com, fashion.telegraph.co.uk, gq-magazine.co.uk, styleite.com, vogue.co.uk
Advertisements

4 responses to “Primele imagini din campania Margiela at H&M

  1. 1001looks 9 October, 2012 at 7:31 am

    până acum, îmi place mai mult colecţia pentru bărbaţi

  2. lilaesthete 9 October, 2012 at 7:33 am

    o intrebare am si eu: colectia h&m+mmm va fi lansata si in romania? ms 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: