MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The Swan Lady – rochiile sofisticate ale Ludmilei

Recent, prietena noastră Ana Morodan ne-a cerul ajutorul într-un proiect de styling pentru care avea nevoie de un volum destul de mare de rochii elegante. Un brainstorming şi câteva cafele mai târziu, am întocmit o listă cu designeri pe care se afla şi numele Ludmilei Corlăţeanu, pe care o cunoaştem din 2007, de când a pus bazele propriului brand. Ludmila a fost foarte amabilă şi ne-a pus la dispoziţie aproape jumătate din rochiile din colecţia pe care o vedeţi în fotografiile de mai jos. Suntem foarte încântaţi că pe lângă rochiile de zi cu aer inocent cu care ne-a obişnuit până acum, de anul acesta a început să creeze şi rochii de seară. Unul dintre motivele principale ale acestei decizii este faptul că Ludmila, la fel ca alţi designeri români precum Venera Arapu sau Iris Şerban, vinde o mare parte din producţie în Orientul Mijlociu. Pe lângă apetenţa pentru lux şi detalii spectaculoase, una dintre cerinţele pieţei de acolo este şi ca trupul femeii  să nu fie prea expus, aşadar rochiile lungi sunt o soluţie ideală.

Colecţia toamnă-iarnă 2012-2013 se numeşte “The Swan Lady” şi este, probabil, cea mai frumoasă lucrare a ei de până acum, o dovada incontestabilă a orelor de muncă în atelier şi a evoluţiei stilistice. Colecţia debutează cu câteva ţinute de zi, realizate în stilul inconfundabil al designerului: gulere Peter Pan, borduri ondulate, funde şi nasturi negri pe plastron alb, talia marcată cu funde din catifea de mătase.

  

Încet-încet, materialele pline ale rochiilor de zi se transformă în altele uşoare, fluide, potrivite pentru ţinute de cocktail. Rochiile păstrează lungimea până deasupra genunchiului, însă sunt mult mai ample şi mai sensibile la mişcare. Ludmila propune rochii aparent cuminţi, dar care au mici detalii provocatoare: mâneci transparente din şifon creponat de mătase sau tăieturi pe linia coloanei vertebrale.

  

Adevăratele bijuterii ale colecţiei sunt, însă, rochiile lungi, pe care le-am găsit fascinante. Ludmila a pornit de la ideea că în interiorul femeii există mereu o nelinişte pe care încearcă să o ţină departe de ochii lumii. Povestea face invariabil trimitere la Black Swan, povestea sfâşietoare a balerinei care trăia atât de intens rolul lebedei, încât în timpul piesei a simţit cum îi ies pene prin piele.

Partea din faţă a rochiilor păstrează linia simplă şi elegantă a celor de cocktail. Detaliile spectaculoase se află pe partea din spate, unde şifonul este tăiat astfel încât dă impresia unui penaj bogat. Preferatele noastre sunt rochiile negre, care au un pronunţat efect dramatic datorită jabourilor şi prelungirilor albe ale mânecilor.

  

Colecţiile Ludmilei pot fi vizionate pe site-ul ei, iar în curând vor fi disponiblie în magazinul on-line http://www.made-for-supergirls.com. Deocamdată, comenzile pot fi plasate prin programare la atelierul din Bucureşti.

  

text: Ioana Voicu

sursă foto: http://www.fashionandbeauty.ro

Advertisements

2 responses to “The Swan Lady – rochiile sofisticate ale Ludmilei

  1. 1001looks 10 October, 2012 at 10:20 am

    cea roşie …!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: