MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Carine Roifeld, noul global fashion director Harper’s Bazaar

Carine Roitfeld, fostul redactor-șef al revistei Vogue Paris, a fost numită global fashion director al Harper’s Bazaar. Din noul său post, Carine va realiza mai multe editoriale și coperte care vor circula în rețeaua Harper’s Bazaar din cele 26 de țări în care este prezentă revista, inclusiv România. Materialele semnate de ea vor apărea începând cu martie 2013.

Noua colaborare se datorează, cel mai probabil, lui Stephen Gan, bunul prieten al lui Carine, care se întâmplă să fie director de creație al ediției americane a Harper’s Bazaar. Tot el este și partenerul de afaceri al lui Carine pentru CR Fashion Book și deținătorul trustului Fashion Media Group LLC, care publică revistele Visionaire, V și V Man – pe care Gan le-a și fondat – și revista lui Carine, CR.

“I am thrilled to be contributing to Bazaar, a brand with a rich history of creativity. Working with Stephen and a roster of talented photographers will be a wonderful collaboration and one that will give these stories a truly global audience.”

Carine Roitfeld

Carine Roitfeld, în vârstă de 58 de ani, a fost redactorul-șef al revistei Vogue Paris timp de zece ani. De la sfârșitul lui 2010, când a demisionat din poziția pe care o avea la Vogue, Carine nu a stat degeaba: a lansat albumul autobiografic Irreverent, a stilizat mai multe campanii Chanel, a creat o linie de produse de make-up pentru MAC și, nu în ultimul rând, a lansat CR Fashion Book, propria revistă de modă cu periodicitate bienală. Carine nu va renunța la niciunul dintre proiectele personale, ci le va derula în paralel cu postul de la Harper’s Bazaar.

Harper’s Bazaar este una dintre cele mai vechi reviste de modă de pe piața internațională. A fost fondată în 1867, cu 25 de ani înaintea rivalei Vogue. Harper’s Bazaar este deținută de trustul Hearst din 1912 și în prezent este editată în 26 de țări din lume. În România, Harper’s Bazaar a fost lansată în august 2007.

În ceea ce privește colaborarea cu Carine, președintele Hearst, Duncan Edwards, a declarat:

“This collaboration marks the first time anything like this has been done and we’re very excited about what Carine will bring to Bazaar editions around the world. She is a visionary in the fashion world and we are so happy to be working with her.”

text: Ioana Voicu

surse: wikipedia, jezebel.com, wwd.com, fashionbased.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: