MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Florina Ivaşcu a realizat o colecţie-capsulă în colaborare cu Maison Lesage

Designerul Florina Ivașcu a expus colecția “Archi-Couture | The antidote to uniformity” la Institutul de Artă din San Francisco în cadrul Simpozionului “Arts of fashion”, urmând ca în 2013, colecţia să fie expusă în Beijing, China.

Colecția a fost prezentată şi la Paris şi a fost realizată în colaborare cu Maison Lesage. Proiectul s-a desfășurat în cadrul unui Fashion Master Class la Les Arts Decoratifs – Palais du Louvre, în colaborare cu binecunoscuții designeri: Christine Pugh și Zoe Vermiere. Prezentarea creațiilor a avut loc în data de 27 iulie, la Hall des Marechaux – Palais du Louvre, creaţiile româncei putând fi admirate alături de exponate ale faimoaselor case de modă Louis Vuitton și Marc Jacobs.

 

Colecția capsulă reinterpretează atmosfera anilor ’60 şi este inspirată de spațiile și liniile arhitecturii Eichler-California, subliniind modernismul și funcționalitatea, care se regăsesc în colecție prin volume și aplicații de broderie. Colecţia  urmărește a fi o reacție la creațiile “Couture Balenciaga” și “Comme des Garçons” expuse la Paris, în Palais Galliera – Musée de la Mode et du Costume. Inspirată de anotimpul rece, Florina Ivașcu a optat pentru materiale moderne și broderie.

Broderia reprezintă cel mai important și elaborat proces din colecție. Aceasta a fost realizată sub îndrumarea brodeurilor de la Maison Lesage. Broderia contrastează plăcut cu materialul neconvențional – din fire de plastic -, fiind valorificată prin ambundența aplicațiilor geometrice construite manual, din plastic transparent, completate cu bile, perle, strasuri, tuburi argintate și cristale Swarovski. Broderiile au fost juxtapuse pe o bază din mătase transparentă; ele redau nuanţe discrete și reflexii translucide şi sunt “punctul de explozie” în crearea volumelor şi faldurilor. Același efect a fost creat și pe paltonul-capă din lână peliculizată, care urmăreşte linia elitistă impusă.

Florina Ivașcu este absolventă a Academiei di Belle Arti di Brera, din Milano, și a Facultăţii de Artă și Design din Cluj Napoca.  A fost premiată la concursul “Arts of fashion” din San Francisco pentru proiectul “Cancer Flower – Uniquely Untrendy”, coordonat de lect. univ. dr. Elena Basso Stănescu. Juriul care a apreciat colecţia Florinei a fost format din mari designeri precum: Ben Ospital [Raf Simons], Anthony Vaccarello, Manish Arora, Matthew Ames, Aurore Thibout [Martin Margiela], Julie Perrin [Jerome Dreyfuss]. Tânărul designer şi-a prezentat proiectele și creațiile la multe concursuri şi, până în prezent, a avut numeroase colaborări internaționale. 

Ca să vă faceţi o idee despre Maison Lesage, urmăriţi filmul de mai jos:

foto: arts-of-fashion.org
Advertisements

2 responses to “Florina Ivaşcu a realizat o colecţie-capsulă în colaborare cu Maison Lesage

  1. Pingback: TOP 3 colecţii la Gala Avanpremiere #12 | MAUVERT

  2. Pingback: TOP 5 colecţii la Gala Avanpremiere #13 | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: