MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Interviu: ERMANNO SCERVINO la Bucureşti

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino

Ermanno Scervino

Ermanno Scervino este unul dintre cele mai importante branduri italiene de modă, fondat în 1997 de către designerul Ermanno Daelli şi antreprenorul florentin, Toni Scervino. De-a lungul vremii brandul s-a făcut remarcat prin mixul elementelor couture cu cele street-fashion, precum şi prin materialele inovatoare şi experimentale pe care le utilizează. În 2011, brandul Ermanno Scervino a deschis cel de-al 37-lea magazin, în Bucureşti, în incinta hotelului J.W. Marriott.

Dacă la deschiderea magazinului a fost prezent Toni Scervino, cu ocazia prezentării colecţiei toamnă-iarnă 2012/2013 la Bucureşti (de aseară) am avut ocazia şi onoarea să-l întâlnim şi să-l intervievăm pe designerul casei Ermanno Scervino.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino

Ioana în dialog cu Ermanno Scervino

Aţi mai fost în România înainte de a deschide primul magazin aici? Cum vi se pare ţara noastră?

Nu, nu am mai fost aici până acum. Am ajuns de numai două ore, dar e mai mult decât mă aşteptam. Mi se pare ca este o ţară în evoluţie, există multe schimbări.

Dacă ar fi să alegeţi o ţinută din colecţia toamnă-iarnă 2012-2013 pe care să o asociaţi imaginii pe care v-aţi făcut-o până acum despre România, care ar fi aceea?

Fiind o ţară din emisfera nordică, aş spune că ceva cu blană. Cunosc foarte multe românce, iar româncele sunt frumoase. Chiar lucrez cu modele românce – Andreea Diaconu.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino, Andreea Diaconu, fashion show

Andreea Diaconu în prezentarea colecţiei Ermanno Scervino toamnă-iarnă 2012/2013

Cum se reflectă pregătirea dumneavoastră de arhitect în hainele pe care le creaţi?

Nu are nicio legătură. Eu cred că arhitectul e obişnuit să facă ceva imobil, stabil. Ca să faci o haină implică o pasiune. A fost ceva care a venit (n.r. din interior). Eu întotdeauna mi-am dorit să fac modă, niciodată nu mi-am dorit să devin arhitect. Să faci modă e ceva care îţi vine spontan, este ca şi cu vocea: te naşti cu talentul, dar trebuie ca el să fie completat de dorinţă şi intuiţie. Deci trebuie să te naşti cu simţul modei. Arhitectul poate să îşi dezvolte un anumit simţ.

Vă serveşte, aşadar, doar la desen, la schiţe?

Uite, eu cred că desenul îmi serveşte pentru a puncta ideea, dar mie îmi place să lucrez cu mâinile; să lucrez cu materialele.

De multe ori, în munca unui designer poţi recunoaşte o identitate cromatică. Aveţi o predilecţie către anumite culori?

Vara, îmi place albul. Iarna, îmi place negrul. Dar nu în sensul clasic, pentru că negrul poate fi folosit pe diverse texturi: pe piele, pe tweed, pe blană. Sunt atâtea moduri în care poate fi transpus negrul. Sunt foarte multe feluri în care poţi lucra cu albul şi cu negrul. Îmi place să experimentez. Îmi place silueta sculptată. Îmi place ideea de femeie îmbrăcată în negru, dar foarte elegantă, foarte sexi. A fi sexi nu înseamnă să te dezbraci. Poţi să fii sexi cu un palton. Îmi plac femeile îmbrăcate, care emană sexualitate.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino

Ermanno Scervino prezintă jacheta cu dublură din neopren

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino

creaţii Ermanno Scervino toamnă-iarnă 2012/2013

Haideţi să vorbim puţin despre colecţia toamnă-iarnă 2013 pe care aţi prezentat-o la Milano şi pe care o vom vedea şi în această seară aici. Cum descrieţi femeia pentru care v-aţi imaginat creaţiile din această colecţie?

Eu nu sunt fidel unei singure tipologii de femei. Îmi place să îmi fac colecţiile fără a avea neaparat o vârstă în minte. Poate să fie o fată, poate să fie o femeie, poate să fie o mamă sau o femeie de carieră. Îmi plac femeile care se iubesc. Trebuie să facă asta. Este foarte important: pentru ele, pentru copii, pentru soţ, pentru tot. Ăsta este rolul lor în Univers. Chiar dacă este mamă, o femeie trebuie să fie mereu îngrijită. Dacă nu, soţul… (râde).

Puteţi să ne daţi un exemplu de astfel de femeie?

Îmi place mult Angelina Jolie. Are şase copii, un bărbat care e considerat cel mai frumos bărbat din lume şi pe care îl vrea soţ, este foarte atentă la latura socială, dar şi la apariţiile pe covorul roşu. Îmi place acest gen de femeie. Poţi să ai copii şi să fii frumoasă, elegantă şi puternică în acelaşi timp.

Care au fost sursele de inspiraţie pentru această colecţie?

Această colecţie este dedicată echitaţiei şi este inspirată de femeile care practică echitaţia. Este inspirată de amazoanele moderne. Este unul dintre motivele pentru care am ales-o pe Dree Hemingway pentru campania de promovare, care îl reprezintă pe stră-străbunicul ei (Ernst Hemingway), un iubitor al animalelor şi naturii. Ea este cea mai potrivită să interpreteze personajul pe care am incercat să îl redau prin munca mea.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino, Dree Hemingway, fashion ads, horses

Dree Hemingway în campania Ermanno Scervino toamnă-iarnă 2012/2013

Apropo de Dree Hemingway, am observat că în campanile Ermanno Scervino nu mai apar modele. De ce?

Nu mai lucrez cu modele, lucrez cu femei. Acum îmi place mai mult ideea de femeie. Alice Dellal este o femeie foarte modernă, care a fost imaginea Ermanno Scervino. Alice e foarte frumoasă: nici punk, nici rock, ci rebelă. Ea provine dintr-o familie foarte mare: tatăl ei e cel mai mare negustor de artă din Londra, mama ei este foarte frumoasă şi modernă, e braziliană, dar ea e o rebelă, care trăieşte în concordanţă cu statutul ei social. E foarte delicată, foarte diferită. Mai e şi Dree, de exemplu. Voi pleca peste câteva zile la New York să fac din nou campania (n.r. primăvară-vară 2013) cu ea.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino, fashion bloggers, fashion blog

Ioana Voicu, Ermanno Scervino şi Claudiu Enescu

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino, luxury, boutique

Înainte de prezentare am facut câteva fotografii în backstage.

Ermanno Scervino, designer, italian designer, Scervino, fashion bloggers, fashion blog, backstage, fashion backstage

text & foto: Ioana Voicu şi Claudiu Enescu
+ ermannoscervino.it

Advertisements

4 responses to “Interviu: ERMANNO SCERVINO la Bucureşti

 1. Irina Letitia 8 November, 2012 at 11:05 am

  superba colectia si materialul!

 2. Zoe 8 November, 2012 at 11:16 am

  o colectie inedita, un brand inedit. oare incepem sa ne cizelam?
  felicitri si organizatorilor, de exceptie!

  • mauVErt 8 November, 2012 at 11:35 am

   Intr-adevăr, a fost un eveniment foarte bine organizat şi una din rarele ocazii când poţi să întâlneşti şi designerul brandului.

 3. Pingback: The Sexy Cavalry – Ermanno Scervino | Le Voyeur Chic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: