MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Voulez-vous… Isabel Marant?

Sneakers-ii Isabel Marant sunt noile poșete Hermès – acele obiecte pe care orice pasionată de modă pur și simplu trebuie să le aibă în garderobă. Faptul că se găsesc destul de greu (pentru că sunt sold out peste tot) și că doritoarele trebuie să se înscrie pe listele de așteptare ale magazinelor pentru a putea să îi achiziționeze, nu face decât le sporească aura de exclusivitate și o dată cu aceasta, gradul de dezirabilitate.

Isabel Marant, marant sneakers, sneakers, marant boutique

Isabel Marant era până nu demult un designer cunoscut cu precădere în Franța, printre pariziencele care adoptă un stil vestimentar chic, relaxat și sexi, fără a fi vulgar. Brandul ei este unul dintre preferatele profesioniștilor din industria modei, astfel încât stiliști, editori, modele și bloggeri de sex feminin apelează adesea la creații Isabel Marant.

În condițiile în care pantofii cu toc din ce în ce mai înalt, adesea extrem de incomozi, sunt considerați o necesitate pentru a fi pe lista celor bine-îmbrăcați, încălțămintea sport a fost, până recent, privită cu scepticism în afara orelor de antrenament fizic. Pornind de la ținutele comode pe care le adoptă modelele pe stradă, când se grăbesc între prezentări, dar și de la influențele sport care au inundat podiumurile ultimelor sezoane în așteptarea Jocurilor Olimpice de la Londra, Isabel Marant aproape că a reinventat roata în materie de încălțăminte sport. Lovitura de geniu care a propulsat sneakers-ii Marant printre cele mai dorite modele de încălțăminte a tuturor timpurilor este platforma ortopedică a acestora, ascunsă în mod inteligent sub designul învelișului exterior.

De la apariția lor din 2010, numeroase vedete precum Gisele Bundchen, Miranda Kerr, Penelope Cruz, Marion Cotillard sau Beyonce au fost văzute purtând perechile lor preferate de sneakers Isabel Marant. Isteria Marant s-a instalat anul acesta și printre fashionistele din România, așa că pentru cel mai recent transport de sneakers, The PLACE Concept Store a organizat o sesiune privată de shopping, în care clientele magazinului au avut șansa de a achiziționa mult-doritele perechi de pantofi imediat ce aceștia au fost așezați pe raft.

Isabel Marant, marant sneakers, sneakers, marant boutique, marant shopping day, shopping day, amalia nastase, veronica pascu, maria marinescu, mauvert

În cele câteva minute în care s-a declanșat nebunia cumpărăturilor, eu nu am mai prins o pereche mărimea mea, așa că m-am înscris pe lista de așteptare pentru următorul transport. Nu am fost foarte dezamăgită întrucât știu povestea unei prietene care îi vânează de luni bune pe net-a-porter, i-a căutat peste tot în Londra și în Munchen și tot nu a reușit să pună mâna pe o pereche de sneakers negri, măsura ei. După ce a investigat în toate locurile în care i-a căutat, a descoperit un fenomen foarte interesant: sneakers-ii sunt atât de căutați, încât în unele magazine din Europa nici măcar nu sunt expuși, ci clientele trebuie să întrebe de ei pentru a li se aduce o pereche din depozit. În alte magazine există reguli stricte precum că nu ai voie să achiziționezi mai mult de o pereche sau două de sneakers, chiar dacă ți-ai permite întreaga colecție.

Totul în numele unei strategii de marketing, care funcționează extraordinar de bine în a le face pe împătimite să și-ii dorească cu și mai multă ardoare. Recent, am citit că potrivit statisticilor privind 18 retaileri multibrand din lume, in ultimul an, pantofii sport Isabel Marant se află printre cele mai bine vandute accesorii de lux, alături de cizmele biker Jimmy Choo si clutch-urile Alexander McQueen. (sursa)

text: Ioana Voicu
fotografii: The PLACE, colaj: Claudiu Enescu
Advertisements

2 responses to “Voulez-vous… Isabel Marant?

  1. miha, skinny buddha 13 November, 2012 at 7:12 pm

    I am not a big fan of sneakers, I admit, but I do love the black platform one. they would go great with a varsity jacket.

  2. Pingback: ISABEL MARANT pour H&M, cea mai aşteptată colaborare a toamnei | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: