MAUVERT

fashion & lifestyle blog

50 de bărbaţi români şi 4 minute de stil masculin

Cu Alex Moise, unul dintre fondatorii brandului SARTO, m-am întâlnit prima dată iarna trecută, într-o zi ploiasă de decembrie, într-un pub din Piaţa Lahovary. Ne conversam de ceva timp pe Facebook şi stiam că este un tip foarte atent la felul în care arată, iar el ne citea blogul şi avea în minte câteva proiecte despre care vroia să discutăm. Am descoperit atunci un tip extrem de optimist, cu planuri îndrăzneţe, dar pe care nu le vedeam uşor realizabile, şi care îşi dorea să consilieze – într-un mod accesibil – şi să încurajeze bărbaţii aflaţi în căutarea unui stil personal corespunzător.

sarto, cool men, streetstyle, men`s style, dapper, mauvert

Mi-a povestit că începuse să construiască un brand dedicat bărbaţilor, că vrea să le ofere haine pe comandă, croite în funcţie de conformaţia corpului lor şi că intenţionează să adune bărbaţi bine îmbrăcaţi, în jurul unei comunităţi de stil, de la care să se poată inspira şi alţii.

sarto, cool men, streetstyle, men`s style, dapper, mauvert

Săptămâna trecută s-a materializat unul dintre primele şi cele mai importante proiecte gândite în jurul Comunităţii de Stil. Totul a plecat de la ideea că în România există bărbaţi care se îmbracă bine, fară să cheltuiască o avere pe felul în care arată, şi că stilul este accesibil oricărui bărbat care manifestă o minimă preocupare faţă de propria-i imagine. Împreună cu prietenii săi cu care activează pe blogul dappergents.ro, Alex a  mobilizat 50 de bărbaţi, prieteni, clienţi ai brandului SARTO (pe care l-a înfiinţat împreună cu Alex Drăgan ), cunoştinţe sau apropiaţi şi i-a invitat să se cunoscă, să socializeze şi să servească drept inspiraţie pentru alţii. S-au întâlnit în Centrul Vechi, s-au lăsat fotografiaţi şi filmaţi, iar ce a ieşit puteţi vedea mai jos.

Cei 50 de bărbaţi sunt oameni obişnuiţi, de vârste diferite, cu preocupări şi profesii diverse, de la cercetători, traineri sau avocati, până la regizori, bloggeri şi jurnalişti. Nu sunt persoane publice printre ei, pentru că Alex şi prietenii săi au vrut să evidenţieze bărbatul simplu pe care poţi să-l vezi dimineaţa în metrou, la serviciu sau într-o seară relaxată, la teatru. Ceea ce i-a adus împreună pe aceşti bărbaţi este preocuparea lor de a promova bunul-gust şi un stil personal coerent şi frumos definit.

sarto, cool men, streetstyle, men`s style, dapper, mauvert

Şi deşi pare destul de greu să aduni atâţia bărbaţi laolaltă, care nu sunt invitaţi la un meci de fotbal, ci să pozeze drept exemple pentru ceilalţi, lucrurile s-au întâmplat foarte simplu. Au primit invitaţia cu entuziasm  şi au răspuns prezent la întâlnirea, frumos pusă în scenă de băieţii SARTO.

sarto, cool men, streetstyle, men`s style, dapper, mauvert

Odată cu prezentarea filmului, care a avut loc în cadrul unui alt eveniment elegant, a fost lansat şi un ghid vestimentar, care poate fi consultat gratuit de orice bărbat care are  conexiune la internet.

text: Claudiu Enescu
foto: All Hollow, Florin Panaitescu
video: allhollow.com
Advertisements

3 responses to “50 de bărbaţi români şi 4 minute de stil masculin

  1. inspiring 6 December, 2012 at 8:52 am

    ce plăcere să-i putem admira pe toți laolaltă!

  2. Invadersmustdie 23 February, 2013 at 9:29 am

    intr-adevar multe dintr ‘outfituri’ sunt incredibile, insa astia nu sunt barbatii din metrou cu siguranta! am recunoscut vreo 3-4, care sunt cam ‘jumatate de vedeta’, deci sunt ‘jumatate de persoana publica’. dupa parerea mea, articolul ar putea fi imbunatatit, insa videoclipul e ft catchy la noi astia, mai old school.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: