MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Reciclează şi reinventează-ţi garderoba!

De câte ori nu ai făcut curat în dressing şi ai constatat că ai foarte multe haine, din care porţi frecvent poate 30% din ele? Restul sunt ori haine care nu pot fi purtate zilnic, ori piese vechi care arată demodat, ori haine pe care le-ai cumpărat din impuls şi pe care nu le-ai purtat deloc.

Printe ele se afla şi PIESELE – hainele acelea sau obiectele care îţi plac, pe care le adori, dar pe care nu le îmbraci aproape niciodată. Fie nu ţi se potrivesc ca stil, fie nu ai inspiraţie cum ai putea să le porţi, poate că sunt incomode, poate îţi sunt puţin mici sau poate ţi-au rămas mari. Cineva s-a gândit să adune toate aceste “comori” pe un site, pentru ca apoi să îşi găsească loc în garderoba altora. Poate chiar a ta!

 Kate Bosworth

RadicalCHIC nu este o atitudine, nu este un stil de viaţă… nici măcar un stil. Este ceva mult mai tangibil şi aproape de tine. Ar putea fi o comunitate. O comunitate care se aliniază pentru a minimiza consumerismul inutil de haine, prin folosirea sau re(folosirea) la maximum a celor existente, făra a face niciun compromis legat de stil.

Obiectele vestimentare de pe RadicalCHIC sunt “beyond brands”; au valoare fix pentru ceea ce sunt ele şi nimic mai mult. Pentru că o haină trebuie preţuită pentru design-ul ei, pentru textura materialului, pentru ceea ce îţi inspiră când o pui pe tine, şi nu pentru ceea ce scrie pe eticheta ei. Asta nu înseamnă că nu vei găsi şi multe piese de designer!

Rachel Zoe

Ceea ce ne oferă efectiv RadicalCHIC este o selecţie de piese vestimentare chic, care provin din garderobele multor fashioniste compulsive (da, da… şi tu, şi noi ne număram printe ele). Multe sunt nou-nouţe. Altele sunt purtate doar o dată sau de câteva ori. Toate sunt însă în stare impecabila. Iar preţurile sunt gândite astfel încât şi cea care vinde şi cea care cumpără să aibă un “real beneficiu”.

Pentru că mai presus de toate, moda este o joacă creativă… de care nu te ataşezi inutil. 

Dacă vrei să te familiarizezi mai bine cu fenomenul RadicalCHIC, fă-ţi timp sâmbătă, 9 februarie, între orele 11.00 şi 18.00 şi dă o fugă la Garage-ul RadicalCHIC (Intrarea Temişana, nr.5, la demisol).  Este un eveniment cu vânzare în care poţi vedea şi cumpara o mulţime de haine şi accesorii proaspăt venite care nu sunt încă pe site. Desigur, pe lânga noutăţi, poţi proba şi ceea ce exista deja pe site-ul RadicalCHIC.

text: Claudiu Enescu
foto: celebswardrobe.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: