MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Vederi din SHOWROOM – Alexandru Ciucu

În peisajul modei româneşti există deja câteva nume care produc costume masculine pe comandă, dar doar primul dintre ele poartă titulatura de Atelier de Înaltă Croitorie şi este furnizor al  Casei Regale a României de mai bine de trei ani. Alexandru Ciucu, căci despre el este vorba, vine cu o tradiţie începută de familia sa în 1939, cu experienţa dobândită în atelierele fabricii A.P.A.C.A, unde şi-a petrecut o bună parte din copilărie şi adolescenţă, cu o linie de producţie performantă şi studii finalizate la Milano, în cadrul institutelor „Carlo Secoli” şi „Maragoni”.

Designerul, care se remarcă de fiecare dată prin stilul vestimentar impecabil şi atitudinea aristocrată, a înfiinţat brandul care îi poartă numele în 2007, din dorinţa de oferi bărbaţilor serviciile croitoriei de lux, precum şi pentru a aduce pe piaţa din România o contribuţie în educaţia stilului vestimentar masculin. După cinci ani în care brandul său a acumulat un capital de imagine important şi un număr remarcabil de clienţi fideli, Alexandru Ciucu şi-a propus să ofere aceleaşi servicii de croitorie şi doamnelor, lansând o linie de costume pentru femei. Acesta a fost şi motivul vizitei noastre la showroom-ul lui Alexandru Ciucu, după ce am primit invitaţia de a vedea avant-premiere câteva din piesele care compun noua colecţie “LADY vs GENTLEMAN 2013”.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale

Showroom-ul lui Alexandru Ciucu se află pe strada Iuliu Maniu, într-unul din corpurile complexului Cotroceni Business Center. Pentru cine nu ştie, acesta este fosta fabrică A.P.A.C.A., din care familia lui Ciucu a cumpărat o parte, după Revoluţie, atunci când fabrica s-a privatizat. Spaţiul este destul de generos şi suficient pentru sala de primire, zona în care sunt expuse costumele şi o altă încăpere în care se iau măsuri şi se fac probe.

De cum am ajuns am fost întâmpinaţi de Elena Iancev, o doamnă înaltă şi elegantă, care s-a prezentat cu o strângere de mână fermă şi un zâmbet afabil, drept „mâna dreaptă” a lui Alexandru Ciucu. Ne-a înştiinţat imediat despre absenţa lui Alexandru, care era ocupat cu organizarea prezentării noii colecţii, şi ne-a invitat să ne facem comozi, în timp ce ea a pregătit un espresso italian ca la carte.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom

Sala de primire nu este foarte mare, dar este primitoare şi luminată discret. Pe partea stângă tronează un corp de recepţie, înţesat cu reviste, cărţi şi albume de modă, iar vis-a-vis este canapeaua în formă de L, cu braţe îmbrăcate în piele de culoarea ciocolatei şi perne mari din stofă bej. Pereţii sunt vopsiţi într-o nuanţă temperată de galben şi sunt decoraţi cu fotografii vechi, schiţe, caricaturi şi colaje. Pe peretele din faţa uşii nu ai cum să treci cu vederea peste certificatul care atestă calitatea de Furnizor al Casei Regale şi peste instantaneele în care Alexandru apare alături de Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli sau Sting.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale,

În stânga sălii de primire se află atelierul de probe, iar în încăperea din faţă este amenajat showroom-ul. Aici sunt expuse sacouri, cămăşi şi costume din colecţiile lui Alexandru, iar în centru tronează o insulă pentru accesorii. Câţiva manechini din lemn maro lăcuit poartă câteva costume de ceremonie, realizate din ţesături preţioase şi decorate cu finisaje din mătase, catifea sau mărgele.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale,

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale,

Discuţia pe care am purtat-o cu adjuncta lui Alexandru a fost despre noua colecţie „Lady vs Gentleman”, care cuprinde costume business şi de ceremonie atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Cât timp noi am povestit despre inspiraţie, ţesături şi culori, un alt angajat a „gătit” patru manechine cu piese din colecţie.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale,

Ideea de a oferi servicii de croitorie doamnelor a venit în momentul în care soţiile clienţilor lui Alexandru Ciucu au solicitat costume pe comandă cu croiuri şi influenţe masculine. Femeile de succes, cele care ocupă funcţii de conducere, dar şi femeile care activează în domeniu afacerilor au nevoie de ţinute elegante şi austere, prin care să transmită întotdeauna un mesaj conform cu acţiunile lor. Fie că adoptă un stil monoton precum cel al Angelei Merkel sau se inspiră din rafinamentul studiat al franţuzoaicei Christine Lagarde, vestimentaţia femeilor puternice gravitează în jurul costumului. Despre asta este vorba şi în noua colecţie a lui Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale,

Inspirat de personalitatea fascinantă a lui Coco Chanel, care a inovat moda creând costumul feminin cu câteva decenii în urmă, Alexandru Ciucu propune doamnelor câteva modele de costume clasice reinterpretate într-o variantă modernă, sofisticată, cu detalii extrem de feminine.

Pentru linia business, atât pentru colecţia masculină, cat şi pentru cea de dama, cromatica este foarte riguroasă: tonuri de gri perlat – uni sau în dungi – şi bleumarin, de la închis până la albastru. Pentru costumele de ceremonie paleta cromatică se extinde de la negru şi bleumarin închis, spre bordeaux şi maro venghe.

În ceea ce priveşte ţesăturile, Alexandru lucrează cu furnizori italieni renumiţi, iar materialele pentru costumele business sunt dintre cele mai fine: de la lână australiană S’140 în amestec cu mohair, până la caşmir şi ţesături vopsite în praf de jad. Mătasea, mohairul şi lâna cu matase sunt preferate pentru gama de ceremonie.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale

Doamna Elena ne-a spus că pentru noua colecţie s-a lucrat foarte mult, până în cele mai mici detalii. Execuţia fiecărui costum durează între 4 şi 6 săptămani, din momentul în care se iau măsurile, până când costumul ajunge în varianta finală.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale, marylin

Creaţiile pe care le-am văzut noi au fost rochia Marylin, realizată din stofă gri, cu revere amble şi două rânduri de nasturi aurii, şi fracul Katherine negru, sofisticat, cu gulere satinate.

Alexandru Ciucu, costume la comanda, mauvert, lady vs gentleman, costume barbati costume femei, alexandru ciucu showroom, furnizor al casei regale, katherine

Întreaga colecţie “Lady vs Gentleman 2013” va fi prezentată marţi, 26 februarie, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Athenee Palace Hilton. Şi voi puteţi aplauda această colecţie pentru că vă oferim o invitaţie dublă la prezentarea lui Alexandru Ciucu.

Ce trebuie să faceţi pentru a intra în concurs?

 • Lăsaţi un comentariu aici în care să ne spuneţi Care doua trasaturi de caracter sunt definitorii pentru a fi o femeie puternica? + datele voastre de contact (nume, email);
 • Daţi LIKE pe Facebookpaginii ALEXANDRU CIUCU.
 • Distribuiţi pe profilul vostru de facebook afişul concursului pe care îl găsiţi aici.

Câştigătorul invitaţiei duble la prezentarea lui Alexandru Ciucu va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va fi anunţat mâine. Vă puteţi înscrie în concurs astăzi, până la ora 23:59.

[*] LATER EDIT

Dragele noastre, ne bucurăm că v-aţi înscris la concursul nostru. Random.org a decis ca invitaţia dublă la prezentarea “Lady vs Gentleman 2013” să meargă la cititoarea cu numărul:

random

Aşadar, câştigătoarea invitaţiei este: Cristina Trifan.

Vă mulţumim că urmăriţi MAUVERT.

LOVE  ,

MAUVERT team

text & foto: Claudiu Enescu 
Advertisements

5 responses to “Vederi din SHOWROOM – Alexandru Ciucu

 1. Dana Martin 25 February, 2013 at 11:50 am

  O femeie puternica trebuie sa fie sarmanta si diplomata. E important sa-si cucereasca interlocutorii prin discursul ei si sa stie intotdeauna cum sa gestioneze relatiile cu ei.
  Felicitari pentru material! Faceti o treaba excelenta. 🙂

 2. Laura Cristea 25 February, 2013 at 11:52 am

  Eu cred ca trebuie sa fie dura si nemiloasa. In general marile femei puternica au calcat pe cadavre pentru a-si atinge scopurile.

 3. Cristina Trifan 25 February, 2013 at 11:55 am

  Femeia puternica pentru mine este mereu surazatoare, dar are intotdeauna situatiile sub control. Trebuie sa transmita ca face totul fara efort. Imi place mult Oprah. Cred ca ea e o femei puternica in sensul in care am explicat eu. 😉

 4. Sorana C 25 February, 2013 at 2:19 pm

  Doua trasaturi esentiale ar fi curajul si increderea in sine. Cred ca asta inseamna sa fii o femeie puternica.

 5. Pingback: Oameni la moda | ALEXANDRU CIUCU | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: