MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Andra Andreescu a prezentat colecția Back to Tradition

Andra Andreescu este un tânăr designer care crează haine pentru femei moderne, active, angrenate în ritmul alert al orașului de dimineața până seara. Rochiile ei sunt de cele mai multe ori fluide, asimetrice si oferă o libertate de mișcare extrem de prețioasă purtătoarelor. De fapt, urmărind aparițiile Andrei, am realizat că produce exact hainele pe care i-ar plăcea ei, în primul rând, să le poarte. Și pentru că stilul Andrei este unul soft-rock, alături de rochiile sale vor exista întotdeauna jachete sau veste de piele, ghete cu ținte sau botine cu tocuri înalte și groase.

Andra Andreescu Back to Tradition

Pentru colecția primăvară-vară 2013 intitulată Back to Tradition, tânărul designer a păstrat croielile specifice, elementul de noutate fiind asocierea rochiilor din voal sau tafta de matase cu fote tradiționale românești, realizate de artizani din mai multe regiuni ale țării.

Andra Andreescu Back to Tradition

Ideea styling-ului modern cu accente tradiționale a pornit de premisa că broderiile manuale din portul popular pot fi integrate și în ținute autohtone, alături de croiuri feminine și accesorii metalice cu aspect dur, pentru a fi purtate în ținute de zi cu zi.

Andra Andreescu Back to Tradition

Așadar, în prezentarea colecției Back to Tradition de la Palatul Titulescu am putut vedea ii vaporoase alături de pantaloni evazați din piele cu fermoare metalice pe lungimea piciorului, tricouri gri din bumbac strânse în talie cu fote cu fir auriu, dar și rochii din tafta în stilul anilor 50 cu inserții de broderie manuală cu fir colorat, toate în alăturări extrem de firești.

 Andra Andreescu Back to Tradition

Privite separat, piesele din colecția Andrei Andreescu pot fi purtate și fără brâie sau fote, în ținute elegante pentru sezonul cald. Elementele din portul tradițional rămân prezente prin intermediul aplicațiilor subtile de dantelă și macramé.

Andra Andreescu Back to Tradition

Inserarea elementelor de port tradițional nu servește doar drept o sugestie inedită de styling, într-un moment în care globalizarea produce uniforme mass-market, ci este și un omagiu adus celor care încă stăpânesc tehnica de realizare a unor țesături și broderii complexe, cu însemnătate pentru locul de unde provin.

Andra Andreescu Back to Tradition

Styling-ul colecției a fost realizat de Ana Morodan, cu brățări 46664 Bangles – Nelson Mandela -, hair styling-ul de Marian Capet, iar machiajul de Christian Hills. Printre invitații prezenți la eveniment s-au aflat Mona Nicolici, Alin Gălăţescu, Rhea Costa, Cristina Stanciulescu, Carmen Popa, Adriana Chiper, Irina Milenkovici și Sonia Argint-Ionescu.

Andra Andreescu Back to Tradition

text: Ioana Voicu
foto podium: Cătălin Oprițescu
Advertisements

2 responses to “Andra Andreescu a prezentat colecția Back to Tradition

  1. Pingback: Vederi din SHOWROOM: Andra Andreescu | MAUVERT

  2. Pingback: Descoperă formula fericirii în varianta Andresco Jewelry | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: