MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: Dungi

Dacă mă întreabă cineva care este trend-ul definitoriu pentru sezonul primăvară-vară 2013, cu siguranţă voi răspunde DUNGI. Iar argumentul este că dungile sunt laitmotivul a câtorva zeci de colecţii pe care le-am vizionat în acest sezon. Late sau subţiri, orizontale sau verticale, frânte sau drepte, toate sunt în tendinţe în acest sezon pentru că în propunerile designerilor nicio dungă nu-i ca alta. De la piesele basic, la hainele office sau vestimentaţia de seară, dungile pot fi purtate în orice moment al zilei.

trends, the trend, spring summer 2013, primava vara, dungi, stripes, mauvert, tendinte, michael kors, dolce & gabbana

Tommy Hilfiger ne propune tricouri marinăreşti şi total look-uri în dungi verticale subţiri, Christian Dior şi Oscar de la Renta au reinterpretat dungile pentru rochii spectaculoase de cocktail sau de seară, în timp ce Marc Jacobs şi-a dedicat întrega colecţie prezentată la New York dungilor, în cele mai variate forme şi combinaţii.

trends, the trend, spring summer 2013, primava vara, dungi, stripes, mauvert, tendinte, michael kors, dolce & gabbana

cum se poarta

  • Dacă eşti minionă, dungile verticale sunt alegerea perfectă. Vor crea un efect optic de alungire şi vei părea cu câţiva centimetri mai înaltă.
  • Evita dungile orizontale dacă ai bustul sau fundul proeminent, pentru ca o să pari mult mai voluptoasă decât eşti.
  • Alege să porti o camasa în dungi, cu fusta sau pantaloni, la birou. Dacă vrei un look mai sexy opteaza pentru o fusta creion cu dungi verticale medii şi potriveste-o cu o camaşă sau un tricou basic, într-o nuanţă neutră.
  • Inspira-te din stilul nautic! Tot ce înseamnă dungi verticale alb-bleumarin este în trend. Tommy Hilfiger merge mai departe şi ne propune o nouă variaţie cool: alb-roşu.
  • Rochiile de vara, confectionate din in sau bumbac lejer sunt ideale pentru zilele toride. Inspira-te din colecţia Dolce & Gabbana şi alege o rochie cu dungi şi croi clasic.

propuneri

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află rochia Adelina Ivan, de pe Molecule-f, şi salopeta Zara.

trends, the trend, spring summer 2013, primava vara, dungi, stripes, mauvert, tendinte, h&m, zara, adelina ivan

text: Claudiu Enescu

foto: style.com, molecule-f.com, hm.com, zara.com, fashionvictim.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: