MAUVERT

fashion & lifestyle blog

The TREND: Volane

Volanele sunt un detaliu extrem de sofisticat şi eminamente feminin, care pe noi ne trimit cu gândul fie la rochiile romantice din perioada de apogeu a lui Valentino Garavani, fie la stilul mult prea voluminos al anilor ’80. Pentru sezonul primăvară-vară 2013, designerii au readus în atenţie volanele în cele mai diverse interpretări şi parcă mai fashionable ca niciodată.

Ruffle Trend spring 2013, ruffles, volane, trends, tendinte, spring 2013, mauvert, ce se poarta

La Balenciaga, Nicolas Ghesquière s-a inspirat din cultura flamenco şi a realizat fuste cu coadă din volane ample, pe care le-a potrivit cu top-uri minimaliste realizate din materiale rigide. Frida Gianinni a trimis pe podiumul Gucci o colecţie extrem de rafinată, cu tuşe fine de anii ’60-’70. Ea mizat pe piese minimaliste pe care le-a împodobit cu volane spectaculoase. La Chloe totul este ultra-feminin, specific casei, iar la Givenchy, Riccardo Tisci a readus în atenţie stilul couture al anilor ’60 şi a realizat o colecţie foarte elegantă în care influenţele monahale se îmbină cu accente erotice.

Ruffle Trend spring 2013, ruffles, volane, trends, tendinte, spring 2013, mauvert, ce se poarta

cum se poarta

  • Volanele sunt spectaculoase şi pot constitui centrul de atenţie al ţinutei tale. Un volan amplu în jurul gâtului sau la nivelul umerilor poate substitui o bijuterie opulentă.
  • Limitează-te la o singură piesă vestimentară cu volane!
  • Poartă volanele în combinaţie cu piese structurale. Pentru un efect stylish, adaugă un blazer masculin la o rochie cu volane ample.
  • Volanele te ajută să recreezi proporţiile siluetei. Un top cu volane maschează un bust mic, iar o fustă cu volane defineşte şoldurile.
  • Dacă ai un trup armonios şi alegi să porţi o rochie cu volane, limitează accesoriile la minimum. Poţi adăuga bijuterii foarte fine sau poţi renunţa la ele de tot, iar o pereche de sandale cu barete sunt obligatorii!

propuneri

Am făcut o selecţie de piese reprezentative pentru acest trend, care pot fi cumpărate din magazinele de la noi sau online. În topul nostru de află topul din mătase Parlor, de pe Molecule-f, şi pantofii Balenciaga, de pe Victoria Online.

Ruffle Trend spring 2013, ruffles, volane, trends, tendinte, spring 2013, mauvert, ce se poarta, balenciaga, zara, h&m, parlor, nissa

text: Claudiu Enescu

foto: style.com, molecule-f.com, hm.com, zara.com, victoriaonline.ro, nissa.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: