MAUVERT

fashion & lifestyle blog

(De) ce mai cumpărăm?

Sunt multe lucruri nedrepte pe lume, însă când vine vorba despre activități în egală măsură vitale și superficiale precum shopping-ul, două chestii îmi omoară fără drept de apel cheful de viață. Prima e lumina de neon din majoritatea cabinelor de probă, din cauza căreia nu mai văd în oglindă decât o pereche de cearcăne și o adunătură inestetică de scame. A doua e sentimentul de vinovăție care mă încearcă de fiecare dată când mă uit la un lucru care îmi place, îl las pentru o secundă din mână, iar când mă întorc decisă că suntem suflete pereche și că trebuie să fie al meu, nu îl mai găsesc. Dacă nu știați, vă spun eu: legile lui Murphy au fost scrise la mall, în timpul reducerilor, de un personaj sadic care fuma cu nesaț în timp ce urmărea lupta aprigă a fashionistelor pentru mormane de haine inutile.

De ce mai cumparam? www.mauvert.com

Dar nu despre asta voiam să discutăm astăzi, ci despre micile victorii pe care le repurtăm cu cardul de cumpărături în perioada aceasta. În ultima vreme am acordat o atenție sporită factorului psihologic în experiența de shopping și am observat, în ordine aleatorie, următoarele lucruri:

 • Majoritatea oamenilor nu acordă atenție materialelor din care sunt făcute hainele, atâta vreme cât au o reducere semnificativă de preț
 • Massimo Dutti este printre singurele magazine care îți insinuează în mod subtil și plăcut că ar trebui să (îți) faci (auto)cadouri, cu o atmosferă relaxată în care pe fundal se alintă Ella Fitzgerald și Nina Simone, iar în aer plutește un miros îmbietor de vanilie
 • La parfumerie, parfumurile și produsele cosmetice se cumpără după criterii eminamente frivole precum forma sticlei sau culoarea ambalajului

Asadar, cât cumpărăm sub impulsul momentului, cât cumpărăm din reală necesitate? Si cât de mult ne lăsăm influentati de factorii de marketing atunci când facem selectia produselor cu care plecăm acasă?

text & foto: Ioana Voicu

Pinterest

Advertisements

4 responses to “(De) ce mai cumpărăm?

 1. Jazzy Jazz 4 February, 2014 at 3:29 pm

  citind articolul tău, Ioana, am primit încă o dată confirmarea că sunt o cumpărătoare fericită: port ceea ce cumpăr şi nu cumpăr ce nu-mi place sau ceva ce nu port măcar o dată.
  cât despre inutilitatea hainelor, nu cred că există aşa ceva atâta timp cât există pe lumea asta semeni care au nevoie de ele, fie că ne sunt prietene/prieteni, rude sau necunoscuţi.
  nimic nu se pierde, totul se reciclează, de acord?

  • MAUVERT 4 February, 2014 at 8:10 pm

   Esti o cumparatoare fericita si rationala. 😉
   Iar “reciclarea” hainelor este ideala pentru a evita sa-ti ticsesti dulapul cu haine demodate si nepurtate.

 2. Ecaterina Galagan 4 February, 2014 at 3:47 pm

  De cate ori mi s a intamplat sa nu mai gasesc ceva ce nu am cumparat din start, asteptand reducerile;neavand banii la mine etc-dar, cu toate astea am o filosofie:daca este sa fie al meu -va fi! sau gasesc ceva asemanator …incerc sa investesc in piese cheie, care nu se vor demoda niciodata si de 2 ani prefer sa investesc in genti si incaltaminte, la genti -astept reducerile si cumpar! cat despre produse de make up , parfumuri -cel mai tare ma deranjeaza cand intru intr un magazin si solocit clar un fond de ten de la Burjois si mi se ofera unul ”asemanator” de la un brand de lux-identic la parfumuri; skincare incerc sa cumpar din farmacii sau comand online-imi pare foarte rau ca in Romania, unele lucruri costa dublu, sau si mai mult decat in strainatate…

  • MAUVERT 4 February, 2014 at 8:15 pm

   Si pe mine ma enerveaza povestea asta cu “asemanator”, mai ales atunci cand produsul inlocuitor nu are nimic de-a face cu cel dorit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: