MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Joie de vivre

Mereu mi s-au părut prezențe încântătoare persoanele joviale, care știu exact când să te surprindă cu o glumă inteligentă sau cum să facă să îți fure un zâmbet chiar și atunci când ai cea  mai proastă stare. Nu, nu cred că fericirea înseamnă să strigi asta în gura mare, zi de zi, cu infinite semne de exclamare sau prin expunerea a zeci de citate despre iubire și bucurie. Nici nu trebuie să fii cea mai gălăgioasă persoană din încăpere și să râzi cu capul pe spate doar de dragul de a părea desprins(ă) dintr-un spectacol de varietăți, ca să le arăți celorlalți cât de bine te simți.  Joie de vivre este o artă pe care nu mulți reușesc să o stăpânească astfel încât starea lor să fie deopotrivă discretă și molipsitoare. Oricât de mult am admira campaniile de imagine Dolce & Gabbana din ultimele sezoane, care ilustrează perfect rumoarea proverbială a italienilor – adorabil de gălăgioși, gravitând în jurul instiuției denumită Mamma! -, trebuie să recunoaștem că joie de vivre-ul specific lor este inimitabil și imposibil de reprodus în altă parte.

Uitându-mă prin arhive, am realizat că majoritatea fotografiilor pe care am decis să le salvez în computer de-a lungul timpului de pe blogurile de streetstyle sunt cele care surprind o anumită stare de spirit, nu neaparat o ținută elaborată sau accesoriul momentului. Îmi place faptul că acești oameni chiar par că trăiesc în hainele lor frumoase; nu sunt doar niște umerașe care merg și vorbesc. Sunt perfect de acord că unele dintre ele ar putea să fie regizate – știm cu toții că după atâția ani de când a început această nebunie a pozatului oamenilor pe stradă, fotografii de streetstyle fac eforturi susținute pentru a surprinde cadre cât mai inedite, chiar și cu riscul de a trage mai multe duble pentru a găsi cea mai fericită ipostază a unui individ.

Dar vreau să cred că dragostea pentru modă nu înseamnă a avea o relație pasională cu dulapul tău și atât, ci a găsi echilibrul între ceea ce ți potrivește și ceea ce vrei să transmiți. Stilul personal, fie că este vorba despre eleganță tăcută sau despre exuberanță studiată, este o carte de vizită relevantă, dar care nu exprimă totul despre cineva. El nu ține loc nici de bun-simț, nici de personalitate, nici de joie de vivre.

text: Ioana Voicu
Foto: Scott Schuman – http://www.thesartorialist.com, Garance Dore – http://www.garancedore.fr, pinterest.com

FacebookInstagramTwitterPinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: