MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Dragoste la prima vedere: MARNI

Ritmul galopant al modei este un spectacol pe care mi-a plăcut dintotdeauna să-l urmăresc, fără să-l urmez neaparat. Mi se pare fascinantă căutarea neîncetatată pentru noi forme sau abordări ale siluetei umane, la fel cum găsesc absolut uimitoare noile procese tehnologice de imprimare sau prelucrare a materialelor. Cu toate acestea, rar îmi depășesc condiția de spectator curios și experimentez pe propria persoană cu elemente care aparent nu și-ar găsi locul în garderoba mea. Deși îmi plac fiorii anticipării din timpul Săptămânilor Modei, când aștept cu nerăbdare să văd ce vrăji au mai făcut Marc Jacobs  sau Alexander Wang, ceea ce mă bucură cu adevărat este sentimentul reconfortant care mă cuprinde de fiecare dată când văd că unele lucruri nu se schimbă niciodată. Marni este unul dintre ele și cred că ar putea să jongleze o eternitate cu stilul pe care îl practică de 20 de ani, fără să devină depășit.

Paradise on Earth - elle uk temptation island2

Nu mai știu exact când am descoperit unul dintre cele mai cool label-uri italiene, după părerea mea, dar cert este că a fost dragoste la prima vedere. Marni este întruchiparea perfectă a spiritului vilegiaturist pe care l-aș aborda fără să mă uit înapoi pentru restul vieții, dacă aș locui într-un orășel de pe malul Mediteranei cu temperaturi constante peste 0 grade Celsius. Spiritul Marni e ca un puzzle compus în urma unei călătorii în jurul lumii: imprimeuri inspirate din America anilor 70, platforme ortopedice și jocuri origami împrumutate din cultura asiatică, bijuterii inspirate de Africa și ciorapi desprinși din echipamentul fotbaliștilor europeni. Cu toate acestea, Marni a reușit să mențină un anumit nivel de discreție și să nu cadă în extrema brand-urilor dedicate jet-setterilor pasionați de.. ei bine, brand-uri așezate strategic cât mai la vedere. Unde mai pui că fondatoarea casei, Consuelo Castiglioni, are numele perfect, un zâmbet de milioane și o eleganță relaxată în ținută pe care mi-o doresc și eu pentru când voi avea 55 de ani, ca ea.

consuelo castiglioni vogue

Uneori nici mie nu mi-e foarte clar de ce îmi place Marni atât de mult, mai ales ca anii `70 nu sunt nici pe departe decada mea favorită a secolului trecut și că refuz cu obstinație să port imprimeuri. Însă formula chimică a acestui brand inconfundabil este formată dintr-o paletă cromatică atât de inteligent construită, căreia i se adaugă inspirația șaptezecistă care nu arată deloc boho-neglijent și elementele sport introduse discret în garderoba de zi și de seară, încât look-ul de ansamblu arată mereu irezistibil de fresh, fără urme de nostalgii hippie.

În final, să porți Marni și să arăți la fel de cool & effortless ca pe podiumurile lor este o știință care necesită studiu intensiv. Un mix de culori țipătoare, imprimeuri intrigante și accesorii masive poate arăta absolut ridicol dacă nu știi unde să te oprești. Însă minunata signora Castiglioni găsește întotdeauna proporțiile perfecte.

text: Ioana Voicu
foto: vogue, elle, style.com (podium, lookbook)

FacebookInstagramPinterestTwitter

Advertisements

One response to “Dragoste la prima vedere: MARNI

  1. Pingback: Princesse de la Rue: 5 slip-ons best of both worlds | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: