MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Grooming: Ritual de ingrijire pentru sezonul rece

Îmi place iarna, dar n-am reuşit încă mă împrietenesc nici cu vântul rece care îmi brăzdeaza faţa în fiecare dimineaţă, nici cu frigul din zilele pline de adrenalină petrecute pe schiuri, în Poiana Braşov (de care, fie vorba-ntre noi, nu prea am avut parte anul ăsta).

Dincolo de echipamentul termo-izolant, am mereu grijă să-mi protejez pielea – în special faţa, buzele şi mâinile – de temperaturile scazute, oridecâteori trebuie să înfrunt gerul. Aerul rece influenţează temperatura pielii, care produce mai puţin sebum în perioada rece. Din această cauză pielea se usucă şi apar senzaţiile neplăcute date de pielea crăpată. Pentru a evita această problemă nu trebuie sa urmezi vreun ritual secret sau vreun tratament foarte costisitor, ci este suficient să respecţi un program de ingijire firesc şi de bun-simţ pentru orice bărbat, şi să alegi produse care oferă protecţie şi favorizează regenerarea celulara. Eu am ales gama AVON Men Winter Sport şi am fost foarte mulţumit atât de efectele pe care le-a avut asupra pielii mele, cât şi de raportul calitate-pret.

AVON Men Winter Sport www.mauvert.com

1. Începe-ţi ziua cu un duş energizant şi nu uita de hidratare!

Duşul de dimineaţă trebuie să fie scurt şi revigorant. Alternează apa caldă cu cea rece pentru a stimula muşchii şi alege un gel de dus energizant, care să-ţi facă trezirea mai uşoară. Gelul de duş AVON Men Winter Sport are un miros foarte fresh şi masculin, are efect reconfortant şi lasă pielea catifelată.

După duş, usucă-te bine cu un prosop şi nu uita să aplici o loţiune de corp hidratantă pentru a restabili echilibrul natural de hidratare a pielii. Eu folosesc o loţiune de corp cu extracte de alge şi acid hialuronic, pentru fermitate. Hidratarea şi duşul de dimineaţă nu o să-ţi ia niciodată mai mult de 20 de minute.

 2. Bărbieritul corect te scapă de iritaţii

După duş, porii sunt deschişi, iar faţa ta e perfect pregătită pentru barbierit. Aplică gelul de ras şi lasă-l puţin să acţioneze. Îţi recomand gelul cu aloe vera din gama Winter Sport, care facilitează o mai bună alunecare a lamei de ras şi un bărbierit rapid. Eu port barbă, aşa că doar reîmprospătez contururile şi ajustez cu un trimmer acolo unde este necesar. După bărbierit mă clătesc întotdeauna cu apă rece şi aplic balsamul calmant care mă ţine departe de iritaţii, uscăciune şi roşeaţă.

3. Hidratarea feţei nu este doar pentru femei.

În zilele friguroase nu ies niciodată din casă fară să folosesc o crema hidratanta cu factor de protectie solara şi un balsam de buze emolient. Crema Winter Sport de la AVON are SPF 15 şi e îmbogăţită cu vitamina E, care are are efecte dovedite anti-aging, reduce inflamatia pielii şi diminueaza ridurile, deci e perfectă pentru a-ţi proteja tenul.

Dacă ai reticenţe când vine vorba de folosirea unui balsam de buze, e cazul să ştii că pielea buzelor este de patru ori mai subţire decât restul feţei, deci tot de atâtea ori mai sensibilă. Buzele sunt în permanenţă expuse, de aceea este important să le menţii hidratate. Saliva nu ajută, ci doar accentuează uscăciunea. Balsamul de buze nu ar trebui sa-ti lipseasca din buzunar, mai ales atunci cand iti petreci ziua pe partie. Crede-ma, face minuni!

Acordă puţin mai mult timp îngrijirii zilnice, bea cel puţin 2 litri de apă, mănâncă sănătos şi nu uita de hidratarea pielii! Încearcă gama AVON Men Winter Sport pentru a arăta mai proaspat în fiecare moment  şi pentru a ajuta tenul să se regenereze in urma zilelor reci de iarnă.

 Produsele AVON se pot cumpara de pe AVON.RO sau de la reprezentanţii locali. 

text: Claudiu Enescu

foto: Claudiu Enescu, pinterest.com

FacebookInstagramTwitterPinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: