MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Moda si schite

Dincolo de fotografia de modă, atât de creativ executată şi extrem de folosită în zilele noastre, ilustratia de moda ne fascinează în egală măsură, atât pentru valenţele ei clasice, cât şi pentru rolul pe care îl îndeplineşte în relaţia creator/designer şi haina propriu-zisă. Îmi place să descopăr felul în care artistul îşi imaginează haina purtată, precum şi imaginea, mimica ori atitudinea femeii pe care o vede îmbrăcată într-o anumită piesă vestimentară. Deşi artiştii contemporani abordează tehnici diverse pentru a-şi realiza ilustraţiile, rămân la părerea că cele clasice – realizate pe hârtie, în creion, tuş, acuarelă etc. – sunt cele mai valoroase. Sunt precum scrisorile scrise de mână, impregnate cu mirosul cernelei, în care discerni emoţia autorului prin forma literelor sau prin tremuratul scrisului.

www.mauvert.com

La noi, nu există foarte mulţi ilustratori, însă aceia pe care îi cunosc sunt foarte talentaţi. Unul dintre ei este Arthur Dinu, designerul care a vernisat aseară o expoziţie de ilustraţie de modă în showroom-ul Marie Ollie. O surpiză placută a fost faptul că fiecare ilustraţie era însoţită de tinuta pe care o imagina.

“Atunci când creez o rochie, spre exemplu, îmi place să creez toată povestea ei, de la femeia care o va purta până la atmosfera în care va fi văzută. Ilustraţiile pe care le prezint în cadrul acestui vernisaj sunt personajele unei scene cu parfum franţuzesc, femei care se regăsesc în orice perioadă temporală, dar al căror stil este mereu actual.” 

Arthur Dinu

Arthur este absolvent al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, a fost timp de 3 ani stilist pentru Rhea Costa, iar în prezent este designerul brand-ului Marie Ollie. Până acum Arthur a avut diverse colaborări pe partea de pictură şi ilustraţie, una dintre ele fiind cu brand-ul de mobilier Photoliu.

www.mauvert.com

Ce părere aveţi despre ilustraţia de modă?

text & foto: Claudiu Enescu

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Advertisements

2 responses to “Moda si schite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: