MAUVERT

fashion & lifestyle blog

5 lucruri care te vor binedispune primăvara asta

Astenia de primăvară nu a fost niciodată o pacoste pentru mine. Îmi convine ipostaza ușor melancolică, pentru care trebuie să inventez tot felul de remedii romantice pe care cei din jur nu au cum să mi le refuze. În fond, o plimbare la braț pe Calea Victoriei la miez de noapte are efecte terapeutice aproape la fel de eficiente ca mersul la piață după verdețuri la prima oră a dimineții, nu-i așa? Ca să începem săptămâna într-o notă pozitivă, am făcut o listă cu câteva pasiuni mai vechi și mai noi ale mele, care sper să funcționeze la fel de bine și pentru voi.

5 lucruri care te vor binedispune primavara asta www.mauvert.com

Învaţă să mănânci corect şi sănătos

După teama vorbitului în public, cred că una dintre cele mai mari angoase ale societății contemporane vine din nemulțumirea față de propriul corp. Sigur, cu toții mascăm asta într-un fel sau altul, însă din păcate soluția nu stă nici în haine negre, nici în scuza că mințile sclipitoare au preocupări mai înalte decât grija față de propriul trup. Acum ceva timp mi-a picat în mâini volumul Stil de Viață, Nu Dietă, semnat de Valentin Vasile. Am deschis cartea cu destul de mult scepticism, după ce mai parcursesem câteva best-sellere locale de la raftul de self-help, care nu au reușit să-mi creeze altă impresie decât aceea că înfometarea e singura cale către suplețe.

5 lucruri care te vor binedispune primavara asta www.mauvert.com

Aș fi foarte tentată să îmi împărtășesc entuziasmul față de această carte care mi-a răsturnat toată percepția despre alimentație, însă nu vreau să stric plăcerea lecturii nimănui cu spoilere, nici să scriu pe toți pereții că am găsit, în sfârșit, un guru al nutriției. Ceea ce pot să spun, însă, este că Valentin Vasile, antrenor de fitness cu ani de experiență și studii de nutriție sportivă, oferă unul dintre cele mai oneste puncte de vedere asupra procesului de remodelare corporală. Astăzi are loc relansarea volumului Stil de Viață, Nu Dietă, re-editat de această dată la Curtea Veche și cred că îi sunt datoare cu un rând sănătos de aplauze celui de la care am învățat că între mâncare și hrană trebuie să existe semnul egal și că fără combustibil de calitate, corpul uman nu va atinge niciodată cea mai bună formă a lui.

line

Scrie o scrisoare

Livrez Dragoste

Ora de caligrafie din clasa a II-a nu a fost chiar întocmai punctul meu forte, însă mereu am găsit fermecătoare ideea de a scrie în agende și jurnale sau de a le trimite bilete, cărți poștale și scrisori celor care îmi fac viața mai frumoasă. Presiunea timpului și a vitezei de reacție ne-au făcut să renunțăm la aceste obiceiuri, dar cineva s-a gândit că mirosul cernelei pe hârtie nu ar trebui lăsat uitării. Loredana Munteanu și Cristina Dobrescu, fondatoarele ONG-ului Arta Nu Mușcă, au lansat recent serviciul gratuit Livrez Dragoste. Practic, dacă ți se pare frumoasă ideea de a trimite o scrisoare, însă nu ai timp să o scrii și re-scrii pe curat, să stai la coadă la poștă pentru un timbru și să o pui în cutia poștală, există o soluție : scrii mesajul tău în format electronic pe site și menționezi destinatarul, iar fetele îl transcriu cu stiloul pe hârtie reciclată și se ocupă de livrarea lui în cel mai scurt timp posibil (cu bicicleta!).

line

Redecorează

Știu câțiva oameni care mută mobila prin casă atunci când vor să scape de stres și să uite de probleme. Recunosc că și eu aș face asta, măcar de două ori pe săptămână, însă îmi este fizic imposibil. Așa că avântul meu creativ se răsfrânge, de regulă, asupra micilor detalii de decor, care schimbă cu succes atmosfera. Noul meu playground în acest sens este H&M Home, de unde nu pot să plec niciodată cu mâna goală.

Weekend-ul ploios care tocmai a trecut s-a soldat cu un vas de lemn pentru salată, căruia îi stă bine și pe post de fructieră, o bombonieră în care am promis că vor sta doar nuci și migdale, dar cu care Claudiu mi-a stricat tot planul, o nouă față de pernă pentru living, o lumânare galbenă care să spargă monotonia griurilor și alte câteva obiecte de sticlărie de diferite mărimi, cărora pot să le schimb utilitatea în fiecare zi. Se pare că am fost inspirată să redecorez în weekend, pentru că H&M are o ofertă care nu e de neglijat : dacă cumperi produse de minimum 50 de lei din secțiunea HOME, în weekend, ai 20% reducere la restul coșului de cumpărături (haine și accesorii). Oferta mai este valabilă și în weekend-urile 12-13 și 19-20 aprilie.

line

Înscrie-te la un curs de dans

Unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi se întâmplă constant și pentru care sunt mai mult decât recunoscătoare este să descopăr cum, printr-un șir inexplicabil de coincidențe, viața îmi scoate mereu în cale oameni și adrese fix pe placul meu. După ce am văzut și revăzut de nenumărate ori „Shall we dance ?”, filmul în care Jennifer Lopez și Richard Gere dansează cel mai frumos tango pe una dintre cele mai frumoase piese, Santa Maria del Buen Ayre, am descoperit că în colțul străzii mele s-a deschis recent un studio de dans. Am profitat de faptul că ferestrele mari nu sunt acoperite și am urmărit din stradă spectacolul fascinant al repetițiilor în mai multe seri.

5 lucruri care te vor binedispune primavara asta www.mauvert.com

După ce a avut loc deschiderea oficială, pot să vă spun că studioul face parte din lanțul internațional Arthur Murray, cu 102 ani de tradiție în Statele Unite, și că abia aștept să reiau lecțiile de dans, după ani de zile, cu instructorii acreditați ai uneia dintre cele mai prestigioase școli de dans din lume.

line

Lasă-te fascinat(ă) de un film bun

5 lucruri care te vor binedispune primavara asta www.mauvert.com

Am așteptat câteva luni bune lansarea filmului Grand Budapest Hotel în România, însă expectativa a meritat cu prisosință pentru că după ce l-am văzut prima oară, am avut o dorință nebună de a rămâne în sala de cinema și pentru următoarea vizionare. Imaginarul unei lumi uitate, recreat în cele mai mici detalii, e la fel de savuros ca apetisantul desert Courtesane au Chocolat, care dacă ar exista în vreo cofetărie din București, m-ar face să uit că am citit vreodată despre nutriție inteligentă și foame emoțională :).

5 lucruri care te vor binedispune primavara asta www.mauvert.com

Tu ce faci pentru tine, primăvara asta?

text: Ioana Voicu

foto: Claudiu Enescu, pinterest.com

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Advertisements

One response to “5 lucruri care te vor binedispune primăvara asta

  1. Pingback: DE CE am ajuns subiectul zilei | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: