MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Nu numai un lider incontestabil al stilului, dar şi un susţinător al manufacturii şi designului britanic, Prinţul Charles a avut de-a lungul timpului apariţii memorabile. Este şarmant, elegant şi ştie perfect să îmbine rigurozitatea unor ţinute impuse de protocol cu atitudinea relaxată.

Apreciază calitatea demonstrată în timp, a unei haine, şi poartă şi acum piese cu vechime.  Are în garderobă pantofi John Lobb de mai bine de 40 de ani, în fiecare iarnă poartă paltonul preferat din tweed, din 1987, iar costumul Anderson & Sheppard pe care l-a purtat la cununia cu Camilla Parker Bowles, în 2005, avea la acea vreme 13 ani vechime.

Deşi este un admirator al tradiţiei britanice, stilul său nu este deloc unul învechit. Clasicul este doar un atribut de ansamblu pentru că luate în particular, detaliile, culorile şi accesoriile pe care le alege cu meticulozitate sunt apanajul unui dandy modern. Nu sunt mulţi bărbaţii, care la 66 de ani au curajul să poarte tonuri variate de albastru, nuanţe deschise  sau griuri pale. Semnătura stilistică a Prinţului Charles sunt costumele la două rânduri de nasturi, realizate din ţesături uşoare, cravatele cu noduri simple şi carourile.

Pentru că iubim eleganţa sa clasică, săptămâna aceasta îl aducem în atenţie pe Printul Charles

Printul Charles - foto Allan Warren (1984) Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Printul Charles - 1969 Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Barbati care ne inspira: PRINTUL CHARLES www.mauvert.com

Prinţul Charles este un iubitor declarat al Transilvaniei şi un susținător constant al proiectelor de conservare a patrimoniului natural și istoric românesc.  Cu câteva săptămâni în urmă, Alteţa Sa Regală a fost invitatul de onoare al Festivalului „Transilvania” – evenimentul de celebrare a 10 ani de activitate a Fundației ADEPT ṣi de promovare a frumuseţilor naturale, a tradiţiilor, culturii ṣi ecosistemului rural din zonă -, care a avut loc la Londra.

Prinţul de Wales a luat parte la vernisajul expoziției “Pictori britanici în Transilvania”, s-a arătat interesat de standul cu produse tradiționale din zona Viscri şi a fost încântat să primească “Colţul Românesc”, o pernă rituală de formă triunghiulară, cusută în culori caracteristice țesătoriei transilvănene, care sa îl apere de spiritele rele.

Fundaţia ADEPT este implicată activ în viaţa comunităţilor rurale din Transilvania ṣi desfasoară proiecte legate de biodiversitate, turism, agricultură, produse locale. Proiectele Fundaţiei ADEPT sunt susţinute de Fundatia Orange.

Vă place stilul Printului Charles?

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text: Claudiu Enescu

foto: pinterest.com/PrinceCharles; theguardian.com, gq-magazine.co.uk, theroyals.tumblr.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: