MAUVERT

fashion & lifestyle blog

O zi de “S Health” cu Andreea Vasile

În ultima jumătate de an am învățat foarte multe despre mine și despre stilul meu de viață. Totul a început, de fapt, prin toamna anului trecut, când am descoperit un program de remodelare corporală extrem de promițător, intitulat „Limitless – Total Body Makeover”. Nu știam exact ce mă așteaptă, dar m-am înscris și cred că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în ultima vreme.

 Pe lângă disciplina și rezultatele pe care le-am obținut în cele 6 luni de Limitless, în acest timp și context am avut ocazia să cunosc câțiva oameni foarte pe gustul meu: pasionați, creativi și cu simțul umorului. Printre cei cu care am râs, am plâns, am asudat și mers pe drumul anevoios al sportului și mâncatului sănătos se află și Andreea Vasile.

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

Andreea este reporter TV la Digi24, așa că știe cum să spună poveștile astfel încât să fie captivante și pe înțelesul tuturor. Pe toată perioada antrenamentelor Limitless, a ținut un jurnal online al antrenamentelor, iar articolele și interviurile ei au devenit, în scurt timp, un reper pentru toți cei care vor să afle mai multe despre ce înseamnă experiența remodelării corporale în acest program.

Pentru că întotdeauna caut să aflu poveștile oamenilor care mă inspiră și de la care am de învățat, am fost mereu foarte atentă la relatările de pe blogul Andreei. Mi-am dat seama destul de repede că e mult mai motivată decât mine, așa că am salvat-o în bookmarks la „Așa Da”. De curând am descoperit că Andreea folosește și tehnologia ca să își monitorizeze antrenamentele și mesele, așa că, împreună cu Samsung, am decis să „fiu umbra” ei pentru o zi.

Andreea mi-a povestit că, pentru moment, a luat o pauză de la Limitless, pentru că volumul de muncă de la job s-a mărit și oboseala începe să își facă simțită prezența. Însă nu a renunțat la sport și la alimentația sănătoasă, ci pur și simplu este într-o perioadă în care nu mai are antrenamentele și mesele programate și calculate dinainte de antrenor. Ca să își gestioneze mai ușor activitatea fizică zilnică, Andreea folosește funcția S Health a smartphone-ului ei Samsung Galaxy S5. Astfel, și-a creat un istoric al antrenamentelor de acasă și de la sală, al numărului de pași parcurși zilnic și o evidență a meselor și a aportului nutrițional al acestora.

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

La masă am râs (mult) și am povestit despre cât de mult am experimentat în bucătărie în ultima vreme și despre cum am învățat să ne preparăm mesele astfel încât să fie și sănătoase și gustoase. În aplicația S Health, Samsung Galaxy S5 are o bază de ingrediente impresionantă, în funcție de care poți să îți calculezi numărul aproximativ de calorii al unei mese. Salata cu iceberg și piept de pui la grătar (comandată fără dressing-ul de muștar și maioneză) a Andreei ajungea undeva la 160 de calorii, iar supa mea de roșii (fără pâinea cu mozzarella, pe care am lăsat-o deoparte), la 90 de calorii. Din Centrul Vechi, unde am luat masa, am mers pe jos până la sala din Piața Unirii, iar pedometrul ne-a indicat că am făcut undeva la 1000 de pași, pe o distanță mai mică de 1 km.

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

La sală am lăsat-o pe Andreea să facă programul antrenamentului, exact așa cum l-ar face dacă ar fi singură: totul începe cu o încălzire de la 5-10 minute pe banda de alergare sau pe bicicleta eliptică, unde are grijă ca pulsul ei să nu creasca la mai mult de la 60-65% din capacitatea maximă, pentru a păstra un nivel optim de oxigenare.

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

De regulă, Andreea lucrează cu greutatea propriului corp, așa că își creează un circuit din 4 exerciții, pe care le repetă în 4 serii. Noi am folosit aplicația Tabata, așadar am lucrat în intervale scurte și eficiente: 20 de secunde de exerciții cu 10 secunde pauză între, până am terminat tot circuitul. Spre finalul orei, Andreea mai face câteva exerciții cu greutăți, pentru că noul ei target, după ce a reușit să scape de surplusul de grăsime, este să obțină brațe tonifiate și un six pack.

Se vede că lunile de Limitless și-au lăsat amprenta pe felul în care ne antrenăm: exercițiile pe care le-am învățat acolo au devenit „de căpătâi”, iar ritmul alert și atmosfera fun and friendly, obligatorii. De fapt, disciplina Limitless s-a integrat firesc în viețile noastre. Andreea mi-a povestit că nu și-ar mai concepe programul altfel decât și l-a setat în ultimele luni: se trezește dimineața foarte devreme și savurează în tihnă micul dejun, apoi își pregătește prânzul și două gustări, pe care le ia cu ea la pachet la serviciu, unde petrece undeva între 8 și 10 ore. Deși merge mult pe jos, de cele mai multe ori își ia și geanta cu echipamentul de sport cu ea, pentru că în general face undeva la 4 antrenamente pe săptămână.

o zi cu andreea vasile www.mauvert.com

În tot acest program extrem de laborios și complicat din punct de vedere logistic, funcția S Health a lui Galaxy S5 este un monitor de nădejde, cu care la sfârșitul zilei Andreea poate să verifice dacă rezultatele sunt cele pe care și le-a propus.

*** Ioana poarta bustiera, top, colanti si jacheta, toate H&M SPORT.

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text: Ioana Voicu, foto: Claudiu Enescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: