MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Vederi din SHOWROOM: AER WEAR

Dana Păun este streetstyle blogger, fotograf, designer, actriță și iubitoare de frumos, nu neaparat în ordinea asta. Acum câțiva ani și-a lăsat job-ul de la birou și a decis să facă ce-i place. A deschis blogul The Color Stalker, pe care îl alimentează cu fotografii ale unor personaje stylish surprinse în călătoriile ei la New York și Paris. În urmă cu doi ani a mers și mai departe și a concretizat o idee care urmărea de ani de zile: propriul label vestimentar. Pentru că cerul și infinitele lui nuanțe picturale sunt o sursă inepuizabilă de inspirație pentru Dana, numele AER WEAR a venit firesc.

Am vizitat-o pe Dana în showroom-ul ei cochet din mansardă și am rugat-o să ne povestească totul despre colecția Take It Easy (primăvară-vară 2014), despre cum și-a amenajat spațiul de lucru și întâlnire și, bineînțeles, despre ce o inspiră. Și încă ceva: cu Dana nu ai cum să te plictisești, pentru că e o explozie de voie bună și creativitate. Pe același principiu, hainele pe care le gândește au detalii ascunse care le pot transforma funcționalitatea, tocmai pentru că ideea de monotonie o sperie cel mai tare.

Pe cine ai vrea să fotografiezi sezonul ăsta?

Multe fete cu pistrui.

Cât de mult te-a ajutat blogul în construirea brand-ului AER WEAR?

M-a ajutat în mai multe direcții: odată pentru că îmi făcusem deja o părere despre ce înseamnă domeniul designului în România (și nu numai: am avut o deschidere mult mai mare către oamenii din industrie), apoi mi-a folosit ca sursă de inspirație şi m-a ajutat să promovez colecțiile.

Pasiunea pentru design e mai veche sau a venit odată cu momentul în care ai început să ai contact direct cu lumea modei?

Pasiunea pentru design există dintotdeauna, ţinuta la nivel de hobby pana în momentul în care am hotărât că I should give it a try. Înca o hrănesc și încerc să o dezvolt.

Care este profilul femeii care poartă AER WEAR?

Femeia care poartă Aer este o femeie încrezătoare în propria senzualitate, își exprimă personalitatea prin haine – fară a epata, nu se ia pe sine foarte în serios – deși știe cine este și ce vrea, și, mai ales, femeia Aer este femeia cu capul în nori, dar cu picioarele bine înfipte în pământ.

Ce te inspiră? De ce “Take it easy”?

Mă inspira foarte multe lucruri. Mă inspira aerul ce capătă dimensiuni, stări și accente olfactive atât de diferite uneori. Mă inspiră oraşul, oamenii, privirile, stările de spirit. Take it easy vine ca un manifest vestimentar la prea des întalnitul “ nu am timp”; este propunerea mea de a renunța la vinovăția ce apare atunci când nu avem nimic de făcut, este un îndemn la a ne permite momente de relaxare.

Cromatica noii colecţii este superbă. Cum ai găsit nuanţele astea?

Totul a pornit de la galbenul mustar ce mi-a atras privirea într-o zi oarecare, căutând inspirație pentru noua colecție. Albastrul intens folosit pe alocuri vine ca o prelungire a colecției trecute, într-o reinterpretare de vară. Întregirea cromaticii cu celelate culori prezente a fost o continuare firească a imaginii pe care mi-am închipuit-o înca din momentul alcătuirii schițelor. Bronzul de vara va pune în valoare fiecare culoare şi implicit pe purtatoarea lor.

Cum ai ales spaţiul în care ţi-am amenajat showroom-ul?

Nu l-am ales eu, m-a ales el pe mine. Este spațiul de deasupra apartamentului în care locuiesc, transformat într-un studio de creație și showroom, cu un permanent zumzet de copii. Am avut noroc și nu cred că aș fi putut găsi un spațiu mai potrivit.

Care a fost ideea de la care ai inceput amenajarea?

A început totul de la grinzile de lemn și de la geamurile mari prin care intra toată lumina după-amiezii. Au urmat norii, pietrele și elementele albe, cu ideea clara de a crea un spaţiu deschis într-un spațiu aparent închis. Mi-am dorit sa fie un spațiu cozy, “aerat”, care să dea o senzaţie de  plutire printre nori.

Care e obiectul tau preferat din showroom?

Îmi place totul așa cum e, îmi plac mixurile de obiecte, cred ca fiecare are locul lui aici și ca atare, nu mă pot decide asupra unuia. Fiecare este important în crearea armoniei.

Ce surpize mai pregăteşti vara asta?

Pregătesc o colecție capsulă pentru zilele fierbinți de leneveală.

 

top 10

  • Culoarea preferată: galbenul muştar din ultima colecţie Aer Wear
  • Colecţia sezonului: pantofii de la Celine & Vika Gazinskaya pentru the Other Stories
  • Piesa vestimentară obligatorie: kimonoul din batist
  • Cel mai cool gadget: Socialmatic by Polaroid
  • Parfumul: Absolue pour le Matin de la Maison Francis Kurkdjian
  • Accesoriul sezonului: cei mai cool ochelari de soare asortați unui zâmbet sincer
  • Cel mai bun loc de ieşit/mâncat în Bucureşti: grădina ruptă din povești de la Daiazic
  • Muzica pe care o asculţi când lucrezi: radio nicecream.fm
  • Destinaţia de vacanţă: orice insulă pustie din Grecia
  • Styling tip: Attitude makes the difference. Be the queen of your world.

line

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

foto: Claudiu Enescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: