MAUVERT

fashion & lifestyle blog

O vară de amintiri parfumate

Fiecare vară care trece devine, invariabil, o colecţie de amintiri parfumate. Verile copilăriei miroseau întotdeauna a fragi, a urzici verzi, a iarbă proaspăt cosită, a Marea Neagră cea (pre)sărată cu alge, a săpunul de casă făcut de bunica sau a fân uscat adunat în căpiţe. Fiecare loc nou pe care l-am vizitat se asociază, în mintea mea, cu parfumul pe care l-am purtat, amestecat cu aromele locului şi, întotdeauna, cu muzica pe care am ascultat-o la momentul respectiv. Vara asta am ales o nouă destinaţie la Marea Mediterană, două parfumuri de la Beautik şi câteva cover-uri smooth, perfecte pentru drum (Jolene în varianta lui Miley Cyrus a fost o surpriză extrem de plăcută).

www.mauvert.com

www.mauvert.com

line

Alegerea Ioanei: AQUA DI TAORMINA

 

Nu cred că mă voi despărţi vreodată de ideea că vacanţa de vară înseamnă câteva cărţi pe care nu le pot lăsa din mână, cămăşi albe din bumbac, rochia mea galbenă preferată, colierul-cocktail, locuri de poveste descoperite împreună cu cei dragi şi un puternic miros de citrice proaspăt stoarse. M-am bucurat să descopăr Acqua di Taormina în brand-urile recent adăugate în portofoliul Beautik. La început, miroase puternic a limetă şi bergamotă, pentru ca apoi să se dezvolte pe piele în note subtile de lăcrămioară, mosc şi ambră, adică exact cum îmi imaginez eu parfumul perfect pentru vacanţă.

gi4

 

line

Alegerea lui Claudiu: LEATHER

 

Aşa cum îi spuneam lui Noemi în interviul legat de “Parfumul” (alegerea noastră pentru Book Cover Tee 5), dacă aş fi trăit în secolul al XVIII-lea, cu siguranţă meseria mea ar fi fost cea de maître pâtissier. În vacanţă am descoperit desertul ravani cu budincă grecească de vanilie, de care m-am îndrăgostit pe loc. Mirosul de cocos, portocală, scortisoara şi vanilie mi s-a părut irezistibil, aşa că a fost firesc să caut mirosul înnebunitor într-un parfum. Am oscilat între Tobacco Vanille de la Tom Ford, Leather si Tobacco de la Franck Boclet. În cele din urmă am ales Leather, un parfum gurmand, dar foarte masculin în acelaşi timp. Îmi place cum notele de cuişoare şi iasomie se armonizează cu cele de piele naturală, oud şi ambră, mai ales atunci când temperatura e ridicată. Miroase a piele arsă de soare, a Orient, a condimente şi a căldură toridă.

www.mauvert.com

www.mauvert.com

www.mauvert.com

www.mauvert.com

Parfumurile Aqua di Taormina  şi Leather (Franck Boclet) sunt disponibile la Beautik Haute Parfumerie.

 

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Foto & text: Claudiu Enescu, Ioana Voicu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: